sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Mașină din Alba surprinsă în trafic cu plăcuțele de înmatriculare modificate....

FOTO Mașină din Alba surprinsă în trafic cu plăcuțele de înmatriculare modificate. Avea însemnele unei asociații de polițiști

Date:

Știri relevante

spot_img

O mașină din Alba a fost surprinsă în traficul din Sibiu circulând cu plăcuțe de înmatriculare care prezentau modificări ilegale. Acestea includeau un detaliu suplimentar față de cele reglementate de legislație.

Pe numărul de înmatriculare se poate observa inscripția „IPA” și o stemă a acestei organizații, care nu sunt conforme cu regulile în vigoare.

Mașină de Alba, surprinsă în trafic cu plăcuțele de înmatriculare modificate

Potrivit legislației în vigoare toate numerele de înmatriculare din România trebuie să fie standard, să respecte anumite elemente stabilite prin standard de stat. Orice inscripție suplimentară nu este legală.

Citește și: Doi bărbați din Sri Lanka, depistați de polițiștii de la imigrări cu ședere ilegală în Alba Iulia. Ce măsuri au luat autoritățile

Plăcuțele de înmatriculare sunt emise exclusiv de Serviciul regim permise și înmatriculări din fiecare județ al României. Nu se pot face modificări personalizate prin adăugarea ulterioară de litere, cuvinte sau sigle. Mașina a fost observată în trafic în județul Sibiu, pe DN1, potrivit sibiuindependent.ro.

Astfel de „artificii” puse pe numere de înmatriculare sau pe parbriz ar putea fi utilizate pentru „a atrage atenția” în trafic sau pe spațiul public, însă în acest caz nu sunt conforme. Doar pe parbriz pot fi amplasate însemnele unor asociații.

Inscripția de pe mașină – Foto: sibiuindependent.ro

Șoferii care nu respectă regula pot fi amendați și pot rămâne fără talon. IPA este prescurtarea de la Asociația Internațională a Polițiștilor, care cuprinde polițiști în activitatea, dar și care sunt la pensie.

Citește și: Ziua Școlii Ardelene, celebrată de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la Blaj. Ce activități se vor desfășura

Numerele de înmatriculare auto în România sunt formate dintr-o bandă verticală albastră (banda europeană standard) pe partea stângă a plăcii unde sunt prezentate cele 12 stele ale Uniunii Europene și codul de țară RO, în continuare urmează o suprafață albă, cu scris negru, în care apare codul județului și o combinație de două sau trei cifre și trei litere. Cifrele și literele sunt de obicei atribuite în mod aleatoriu, cu excepția cazului în care o taxă de personalizare este plătită.

Combinația numerelor de înmatriculare pentru județe este de tipul JJ NN LLL, unde: JJ reprezintă codul județului (pentru București codul este format doar din litera B), NN reprezintă combinația de cifre (de la 01 la 999), iar LLL reprezintă combinația de litere, potrivit Adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut