luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Peste o mie de tineri din Regiunea Centru au alergat la...

FOTO Peste o mie de tineri din Regiunea Centru au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei: Acțiune de protejare a mediului

Date:

Știri relevante

spot_img

Peste 1000 de elevi și cadre didactice din 12 școli, alături de alți cetățeni din Regiunea Centru, au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei, preluând mesajul transmis din partea Uniunii Europene, de a se implica în acțiuni de protejare a mediului înconjurător. 

Mini-crosurile realizate în școli, alături de cel desfășurat individual, cu înscriere online au fost organizate de Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru fiind desfășurate pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie 2023, iar cei ce s-au înscris individual au avut posibilitatea să transmită rezultatele până la sfârșitul lunii noiembrie. 

Peste o mie de tineri din Regiunea Centru au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei

Toți alergătorii care au alergat sub sigla ”SuperEROU” au fost informați de contextul acestei activități, respectiv despre prioritatea Comisiei Europene privind Pactul Verde European și au primit detalii despre soluțiile de reducere a poluării, prin încurajarea activităților sportive. 

Europe Direct Regiunea Centru, alături de structura gazdă ADR Centru, au pregătit pentru toți participanții materiale informative, kituri de înscriere, precum și premii pentru cei ce au înregistrat cel mai bun timp de alergare.

Cu sprijinul cadrelor didactice, dar și a primăriilor în multe cazuri, elevii au alergat pe terenurile de sport ale localităților, în curtea școlilor sau pe străzile din localități, dând dovadă de mult entuziasm și determinare pentru a câștiga premiile puse în joc. 

Echipa Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru a ajuns pe rând la școli din Codlea, Ghimbav, Ocna Mureș, Aiud, Întorsura Buzăului, Sfântu Gheorghe, Cristuru Secuiesc, Vlăhița, Sânpaul, Ibănești, Cisnădie și Miercurea Sibiului, unde copiii au alergat cel puțin un kilometru, câștigătorilor fiind acordate 78 de premii, pentru fete și băieți. 

Citește și: USR Alba solicită încetarea de drept a mandatului primarului Gabriel Pleșa. A fost sesizată Instituția Prefectului

Ca de fiecare dată la ultimele 3 ediții realizate în mod similar, cele 12 activități sportive din orașele menționate au fost foarte bine percepute de către participanți, care au solicitat ca și în anii următori se fie implicați atât în aceste activități, cât și în altele similare. 

  ”Apreciem faptul că tot mai mulți tineri participă la acest tip deevenimente. Pe unii i-a contactat echipa Europe Direct, dar mai mulți ne-au solicitat să desfășuram aceste activități și la ei. Bucuria de pe fețele tinerilor, atât pe parcursul alergării, cât și în momentul în care și-au primit kiturile de alergare ne motivează să continuăm această activitate. 

Au fost înscriși peste 1000 de participanți, darmesajul acestei acțiuni a ajuns de fapt la mai mult de 3000 de cetățeni, reprezentând colegii de școală și familiile lor, contribuind astfel la transmiterea informațiilor despre prioritățile europene.

Acestea reprezintă principalele motive pentru care implicăm echipa noastră în organizarea acestor mini-crosuri, știind că formatul dinamic, timpul și modalitatea de transmitere a mesajului sunt adaptate tinerilor, care pe lângă materialele primite, rămân și cu informațiile practice despre protecția mediului.

Citește și: Amenzi de peste 40.000 de lei și două persoane depistate muncind „la negru” de inspectorii ITM Alba. Ce alte nereguli s-au descoperit

În plus, valorizând sănătatea fiecăruia, starea de bine a participanților, dar și pentru a avea în viitor un mediu înconjurător mai bun, acești tineri vor rămâne mereu apropiați activităților Europe Direct,”, a precizat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru. 

Foto: ADR Centru

Câștigătorii înscriși online la Crosul Europei desfășurat individual în toate județele regiuni și care au transmis rezultatele obținute în urma alergării sunt: Cristea, Bogdan-Sorin cu cea mai lungă rută (19,05km) efectuată în cel mai bun timp, (1h 50m), deja un fidel alergător la evenimentele noastre, urmat de Macarie Mihai, Demény Anett, Puskás Beatrix, Gergely Linda. 

Conform Regulamentului, în termen de maxim o lună de zile de la desemnarea câștigătorilor, participanții la crosul cu înscriere on-line își vor primi kitul de alergare, precum și premiile. 

Citește și: Salariile profesorilor vor crește cu 20% în 2024. Totul „va costa” 6 miliarde de lei

Acestea se vor ridica de la sediile birourilor regionale din Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, sau de la sediul ADR Centru din Alba Iulia (Decebal, 12), pentru cei din județul Alba. Adresele birourilor regionale se pot consulta în pagina web: www.adrcentru.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut