sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Revoltă în Țara Moților: Oamenii și-au pierdut răbdarea și au lansat...

FOTO Revoltă în Țara Moților: Oamenii și-au pierdut răbdarea și au lansat o petiție pentru repararea “Drumului Rușinii” DN74a

Date:

Știri relevante

spot_img

Moții au lansat o petiție pentru repararea Drumului Național DN74a, denumit “Drumul Rușinii”. Ei cer autorităților să acționeze pentru remedierea urgentă a problemelor grave ale drumului, afectat grav de inundațiile din 2021.

“Domnule Ministru al Transporturilor,

Domnule Prefect al Județului Alba,

Domnule Director al DRDP CLUJ,

Revoltă în Țara Moților

Prin prezenta, ne adresăm dumneavoastră, cu o profundă îngrijorare și dezamăgire față de starea drumului DN 74 care leagă Zlatna de Câmpeni, afectat grav de inundațiile din iulie 2021.

Aș dori să subliniez că situația actuală a acestui drum național, manifestată prin surpări, degradări ale caii de rulare, rambleuri și debleuri afectate, șanțuri colmatate, podețe rupte și lipsa parapeților, prezintă o reală amenințare pentru siguranța și integritatea participanților la trafic. Este de o importanță crucială să acționați în regim de urgență pentru remedierea acestei situații.

Citește și: CTS Alba lansează un apel pentru donatorii cu grupa A negativ: “Solicitările sunt numeroase, iar stocul este insuficient”

Este regretabil că, până în prezent, în urma inundațiilor din Iulie 2021, nu s-a efectuat nicio lucrare pentru reparația acestui drum vital pentru legătura Țării Moților cu Alba-Iulia. Înțelegem că, conform unui răspuns primit de la CNAIR, s-au contractat serviciile de proiectare pentru reparație, încă din 2021, însă, de atunci, se așteaptă ”identificarea sursei de finanțare”. Această atitudine pare să ignore pericolul iminent și consecințele grave asupra vieților participanților la trafic.

Vă solicităm insistent să acționați în conformitate cu legislația în vigoare, prioritatea fiind remedierea și modernizarea acestui drum național vital pentru comunitatea locală și pentru întreaga regiune. Este inacceptabil ca cetățenii, atât români cât și străini, să fie expuși la riscul producerii de accidente pe acest traseu din cauza lipsei de întreținere și a elementelor siguranță a drumului, atribuții care cad în sarcina administratorului drumului public, conform legii.

Pe lângă repararea imediată a drumului DN 74, solicităm luarea în considerare a modernizării acestuia, pentru a asigura condiții optime de siguranță și circulație, ca premiză a scoaterii Țării Moților din izolare și reducerea decalajelor de dezvoltare dintre această regiune și restul județului.

Având în vedere gravitatea situației și necesitatea acțiunii prompte, ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de protest în Alba-Iulia și de a duce această problemă în atenția publicului și a instituțiilor cu atribuții în domeniul respectării securității cetățeanului, inclusiv privind integritatea corporală, dat fiind riscul iminent de accidente și incidentele din trafic deja existente, soldate cu rănirea unor participanți la trafic.

Citește și: România, în top la Campionatele Europene de Judo: Trei medalii de bronz și două locuri 5 obținute de sportivii români

Vă rugăm să acordați atenție acestei situații critice și să acționați în mod nediscriminatoriu, precum pe alte drumuri din județul nostru (doar DN75 neputând constitui un exemplu demn de urmat) pentru rezolvarea ei, ținând cont de impactul asupra comunității și a celor care folosesc acest drum în mod regulat. Vă aducem la cunoștința domniilor voastre că prin atitudinea delăsătoare condamnați zona Țării Moților la depopulare, la subdezvoltare economică, cu consecințe ireparabile pentru viitor”, se precizează în petiție.

Pentru a semna petiția puteți accesa link-ul: https://www.petitieonline.com

Petiția a adunat până în acest moment peste 270 de semnături – Foto: Radu Stoica
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut