miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Un loc de basm de la poalele Munților Făgăraș, distrus pentru...

FOTO Un loc de basm de la poalele Munților Făgăraș, distrus pentru a se construi o mănăstire: „Va deveni Valea Plângerii”

Date:

Știri relevante

spot_img

Un loc de basm de la poalele Munților Făgăraș, distrus pentru a se construi o mănăstire. Din Valea Sâmbetei va deveni Valea Plângerii, a declarat fosta jurnalistă Oana Marinescu.

Într-o zonă pitorească, la poalele Munților Făgăraș, râul și pădurea sunt distruse de utilajele care lucrează la o nouă construcție.

Un loc de basm de la poalele Munților Făgăraș, distrus pentru a se construi o mănăstire: „Va deveni Valea Plângerii”

În anunțul afișat la locul șantierului este trecut ca obiectiv „construire cabană turistică“, însă muncitorii de pe șantier au spus că, de fapt, un preot va construi aici o mănăstire.

Râul și pădurea din Valea Sâmbetei sunt străpunse de un nou drum de acces către locul în care vor fi ridicate construcțiile, cu complicitatea autorităților, conform Agent Green.

Un loc de basm de la poalele Munților Făgăraș, distrus pentru a se construi o mănăstire – Foto: Facebook/ Oana Marinescu

„Un preot își face mănăstire și reședință în creierii munților. Distruge în calea să un întreg ecosistem care include râul și pădurea străpunse de un nou drum de acces.

Autoritățile sunt impotente în fața preotului și tolerează lucrările în această arie naturală protejată. Dacă preotul poate atunci de ce nu ar putea oricine să își construiască ceva în mijlocul naturii?

Citește și: FOTO Fenomen spectaculos! Munții Făgăraș, văzuți de pe Muntele Mare din Apuseni, de la peste 350 km: “Iarna poți avea vizibilitate”

Va urma asfaltul, mizeria, bâlciul etc Nu aveam oare suficiente mănăstiri în România? Nu avem oare suficiente căi mai curate și mai directe de a ajunge mai aproape de Dumnezeu? Dar autorități mai avem oare în România? Autorități care să vegheze la dezvoltarea sustenabilă a țării, nu la distrugerea ei sistematică“, scrie Agent Green.

În anunțul afișat la locul șantierului este trecut că obiectiv „construire cabană turistică“, cu termen de execuție de 24 de luni. Dată de începere a lucrărilor din acest sit Natura 2000 este 11 august 2022, iar cea de finalizare a lucrărilor este 11 august 2024.

Muncitorii de pe șantier au spus că, de fapt, un preot va construi aici o mănăstire.

„Valea Sâmbetei va fi Valea Plângerii“

Opinia publică s-a inflamat după ce a văzut cum, sub ochii ei, dispare natură: „Unii spuneau că aici la poalele Făgărașului între flori și triluri de păsări îl poți întâlni pe Dumnezeu. Acum Dumnezeu va fi înconjurat de fier, asfalt și beton!

Otravă banilor bisericii se întinde din mijlocul Bucureștiului până în creierul mulților! Sub Fereastră Mare a Sâmbetei, primăvară îți era milă să calci pe minunățiile astea de brândușe! Era o liniște desăvârșită și doar susurul unui pârâu și cântecul păsărilor se auzea!

Construcție la poalele Munților Făgăraș – Foto: Facebook/ Oana Marinescu

Acum este totul călcat în șenilele excavatoarelor și totul e distrus! O să apară o nouă sursă de profit pentru biserica, cu tarabe, mărgele și iconițe aurii din plastic, cu asfalt și chioșcuri cu de toate! Se construiește o mănăstire“, reacționează pe pagină de Facebook Horia Petrovanu.

Citește și: FOTO Imagini inedite surprinse în Parcul Natural Apuseni: „Explozie” de culoare la Padiș, unde a înflorit Brândușa de munte. E principala atracție a locației

Și Oana Marinescu, fost jurnalist a luat atitudine: „Am fost anul trecut pe Valea Sâmbetei. Distrugerea începuse deja. Este cumplit de dureros. Este o aroganță teribilă să distrugi un munte ca Făgărașul ca să mai construiești ceva, orice. Valea aceea era minunată.

Acum și-a pierdut bucuria. M-am întrebat atunci dacă voi mai reveni pe Valea Sâmbetei. Poate doar când uit rana făcută de Biserică în inima naturii. Și atunci, Valea Sâmbetei va fi Valea Plângerii“.

Un trecător a lăsat un mesaj pe construcția de beton: „Așa ziși creștini distrug Raiul“.

Mesaj pentru beneficiarul construcției – Foto: Facebook/ Gabriel Păun
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut