luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Un nou cimitir la Alba Iulia! „Lumina Învierii” are o capacitate...

FOTO Un nou cimitir la Alba Iulia! „Lumina Învierii” are o capacitate de mii de locuri de veci. Unde se află?

Date:

Știri relevante

spot_img

Cimitirul „Lumina Învierii” a fost inaugurat, vineri, 7 iunie, în cartierul Bărăbanț din Alba Iulia. Noul cimitir se întinde pe o suprafață de 5 hectare și va avea o capacitate de 7.000 de locuri de veci.

Arhiepiscopul Irineu a inaugurat, pe 7 iunie, în prezența autorităților locale, cimitirul „Lumina Învierii” în cartierul Bărăbanț al municipiului Alba Iulia.

Un nou cimitir la Alba Iulia! „Lumina Învierii” are o capacitate de mii de locuri de veci. Unde se află?

Arhiepiscopul a declarat, la eveniment, că: „Mormântul nu înseamnă sfârşitul omului, nu înseamnă o groapă întunecoasă în care suntem aruncaţi şi nu ne mai găseşte nimeni niciodată. Prin Învierea lui Hristos, moartea a fost învinsă pentru totdeauna, devenind preludiul învierii noastre, un paşte eliberator.

Citește și: Uzina de armament de la Cugir va produce arme cu tehnologie NATO. Ce va ieși de pe porțile fabricii?

La capătul istoriei, va sosi pentru toţi definitiva deşteptare sau trezire din somnul morţii. Când trâmbiţa va suna şi cei decedaţi vor învia, toate mormintele vor rămâne goale, întocmai ca Mormântul lui Hristos din Ierusalim.

De aceea, locul în care sunt îngropaţi morţii se cheamă cimitir, de la grecescul «kimitirion», care înseamnă dormitor. Astfel de cimitir sau dormitor am inaugurat şi am binecuvântat astăzi, având convingerea că acesta va fi de mare însemnătate pentru creştinii din oraşul nostru”.

Cimitirul eparhial „Lumina Învierii” a fost înființat de către Arhiepiscopia Alba Iuliei, în contextul acut al nevoii locurilor pentru înmormântare.

Cimitirul Lumina Învierii din cartierul Bărăbanț din Alba Iulia Foto Facebook Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

Având în vedere faptul că cimitirele din Alba Iulia se apropie de atingerea capacității maxime, neputând întotdeauna să asigure locuri de veci pentru cei care pleacă dintre noi, Eparhia Alba Iuliei a venit în întâmpinarea nevoilor comunității albaiuliene, spre a fi alături de familiile îndoliate, achiziționând un teren în cartierul Bărăbanț, în anul 2020.

Noul cimitir se întinde pe o suprafață de 5 hectare, având o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri de veci pentru înmormântarea credincioșilor.

Citește și: Elevii români, în top la Olimpiada Asiatică de Fizică. Au obținut 5 medalii de aur și 2 de argint

Cimitirul va dispune de capelă, spații administrative și spații destinate serviciilor funerare pentru înmormântarea credincioșilor, fiind organizat după un plan de sistematizare modern cu parcele și locuri pentru morminte bine delimitate, alei și căi de acces.

În noul cimitir vor putea și înmormântați credincioși ortodocși, dar și creștini de alte confesiuni.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut