sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO “Uniți pentru viață”: Membrii ASCOR, studenții și profesorii Facultății de Teologie...

FOTO “Uniți pentru viață”: Membrii ASCOR, studenții și profesorii Facultății de Teologie din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți aflate în suferință

Date:

Știri relevante

spot_img

Membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au participa activ la campania națională de donare de sânge “Uniți pentru viață”. Evenimentul a avut loc joi, 9 noiembrie 2023 la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba.

“Joi, 9 noiembrie 2023, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Alba Iulia a organizat o nouă acțiune de donare de sânge, pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință.

Membrii ASCOR, studenții și profesorii Facultății de Teologie din Alba Iulia au donat sânge pentru a salva vieți aflate în suferință

Derulată la nivel național sub sloganul „Uniți pentru viață”, acțiunea organizată de filiala Alba Iulia a ASCOR s-a desfășurat în intervalul orar 7.30 – 12.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba (aflat sub coordonarea doamnei Director Dr. Ana Savu), situat în incinta Spitalului Județean de Urgență Alba.

Citește și: Victorie pentru Volei Alba Blaj în Polonia! A învins meciul de debut în Liga Campionilor. Care a fost scorul

Încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de donare au fost prezenți studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, precum și numeroși tineri din cadrul filialei ASCOR Alba Iulia.

Totodată, tinerilor donatori li s-au alăturat și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din orașul Marii Uniri, dintre care amintim pe părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul instituției de învătământ, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, titularul catedrei de Teologie Morală, dar și părintele lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, coordonatorul tinerilor ascoriști din Alba Iulia.

„Studenții teologi și membrii ASCOR au avut bucuria de a dărui «viață» pentru cei care sunt în suferință și au nevoie de sprijinul nostru. Astfel, tinerii au împărtășit dragoste și ajutor aproapelui nostru, punând în practică iubirea milostivă”, a subliniat părintele prof. univ. dr. Mihai Himcinschi.

Campania “Uniți pentru viată” – Foto: Facebook/Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

Citește și: FOTO Pompierii de la ISU Alba și-au deschis porțile pentru sute de copii aflați în “Săptămâna Altfel”. Ce activități au desfășurat

De asemenea, Dr. Ana Savu a apreciat gestul tinerilor studenți din Alba Iulia:

„Ne bucură mult inițiativa studenților teologi de a veni și a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba. De altfel, marea majoritate dintre ei au mai donat sânge cel puțin o dată. Prin acest fapt, tinerii au dovedit că au conștientizat beneficiile actului de donare, atât pentru pacienții care au nevoie de tratament transfuzional, cât și pentru donatori”.

Prin această campanie, membrii ASCOR Alba Iulia au dorit să atragă atenția asupra faptului că nevoia de sânge este acută în multe dintre unitățile medicale din țara noastră, reliefând totodată importanța faptelor de generozitate pentru semenii noștri. Donarea voluntară reprezintă un gest umanitar ce nu poate fi evaluat în bani, valoarea vieții oricăruia dintre noi fiind incomensurabilă.

Citește și: Campanie anti-dezinformare la Aiud! Primarul Oana Badea, poză controversată cu actorul Keanu Reeves. Cum a reacționat comunitatea

La ora actuală, sângele nu poate fi înlocuit cu altceva din cauza structurii sale complexe și a numeroaselor funcții îndeplinite în organism.”, au scris reprezentații Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei pe pagina de Facebook.

Campania “Uniți pentru viată” – Foto: Facebook/Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut