joi, iulie 18, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăIstorieFOTO Vernisaj la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia: Mihai Viteazul într-o...

FOTO Vernisaj la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia: Mihai Viteazul într-o gravură din anul 1630, exponatul lunii noiembrie

Date:

Știri relevante

spot_img

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia organizează un vernisaj miercuri, 1 noiembrie 2023, la ora 11:00. Exponatul lunii noiembrie este o rară gravură din anul 1630 care-l prezintă pe Mihai Viteazul.

“Miercuri, 1 noiembrie 2023, ora 11:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii noiembrie: Mihai Viteazul într-o gravură din anul 1630

Vernisaj la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

În colecțiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, aflate într-o continuă dezvoltare, se regăsește un volum de mici dimensiuni, purtând titlul Russia seu Moscovia itemque Tartaria, tipărit la Leyda în anul 1630. Lucrarea, cu scurte referiri și la Principatele Române, a intrat în atenția cercetătorilor încă din anul 1906, întrucât pe fila de titlu este o gravură în care apare și Mihai Viteazul.

Citește și: Omagiu adus scriitorului Aron Cotruș la 62 de ani de la moartea sa: Eveniment comemorativ în Alba Iulia

Portretul este, de fapt, o replică după cunoscuta gravură a unificatorului celor trei Țări Române, realizată de Aegidius Sadeler la Praga, în anul 1601. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.”, au scris reprezentanții instituției pe pagina de Facebook.

Afișul evenimentului Foto FacebookMuzeul Național al Unirii Alba Iulia
author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut