luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateGabriel Pleșa, la început de an școlar: „Investițiile în educație sunt prioritare...

Gabriel Pleșa, la început de an școlar: „Investițiile în educație sunt prioritare în mandatul meu ca primar”

Date:

Știri relevante

spot_img

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a transmis, luni, un mesaj adresat elevilor la început de an şcolar, cărora le dorește “succes şi note bune”. Iar părinţilor, Pleșa le dă asigurări că educaţia rămâne pe lista de priorităţi a acestei administrații.

„Vremurile se schimbă, orașele și oamenii din ele se schimbă de asemenea. Rămân constante însă necesitatea și dreptul copiilor noștri de a avea acces la o educație de calitate, ca factor de progres individual și al comunității.

Gabriel Pleșa, la început de an școlar: „Investițiile în educație sunt prioritare în mandatul meu ca primar”

Se pot schimba manuale, programe școlare, discipline, metodologii și chiar profesori. Rămâne însă constantă, întotdeauna, emoția elevului în prima zi de școală.

Citește și: Urșii, din nou la „drumul mare”. Un animal a fost văzut „plimbându-se” prin comuna Jidvei

Investițiile în educație sunt prioritare în mandatul meu ca primar. Dorim să creăm nu doar condiții mai bune pentru elevi și preșcolari prin modernizarea clădirilor și a dotărilor ”clasice”, ci mai ales să garantăm un învățământ modern, adecvat epocii digitale în care trăim. Acum două luni, Primăria a semnat contractul prin care 20 de unități de învățământ din Alba Iulia vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, printr-o finanțare PNRR în valoare de peste 25 milioane lei.

Săli de clasă, laboratoare și ateliere de practică vor fi dotate cu calculatoare, table smart, mobilier, proiectoare, sisteme de video-conferință, camere de supraveghere, softuri, materiale didactice, rețele informatice și alte echipamente solicitate de unitățile de învățământ pentru care a fost obținută finanțarea.

Când evaluăm educația, cel mai bun argument pentru mine rămâne întotdeauna succesul în carieră și în viață al foștilor elevi ai municipiului Alba Iulia. Fără a investi în educație, ca și comunitate și stat, nu putem vorbi despre viitor.

Citește și: România, în top! O sportivă româncă, pe podiumul mondial la Campionatele Mondiale de Haltere

Știu că o parte din oraș este în șantier și asta ne pune tuturor răbdarea la încercare. Vă rog însă să avem răbdare, pentru că rezultatul final va merita din plin. Nimic nu poate sta în calea unui început de an școlar în siguranță și în bune condiții pentru toți cei implicați în acest eveniment. Și nimic nu poate răpi copiilor și tinerilor emoția și bucuria unui nou început.

Vă urez tuturor succes, iar elevilor le doresc un an școlar cu rezultate excelente!”, a transmis Gabriel Pleșa pe o pagină de socializare.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut