miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateGeorge Simion a închiriat cu 35.000 € un tren de la CFR...

George Simion a închiriat cu 35.000 € un tren de la CFR ca să ducă românii la Alba Iulia contra cost. Cât e biletul

Date:

Știri relevante

spot_img

George Simion a închiriat cu 35.000 € un tren de la CFR ca să ducă românii la Alba Iulia contra cost. Cât e biletul?

Liderul AUR, George Simion, a închiriat cu 35.000 de euro un tren de la CFR ca să ducă românii la Alba Iulia contra cost. Biletul e între 50 și 100 de lei.

George Simion a închiriat cu 35.000 € un tren de la CFR ca să ducă românii la Alba Iulia contra cost

George Simion a închiriat un tren de la CFR Călători cu care vrea să ducă membrii de partid la Alba Iulia. Potrivit clubferoviar.ro, suma plătită către CFR Călători de partidul AUR este de aproape 35.000 de euro.

Trenul va fi compus din locomotivă și cinci vagoane, iar AUR le cere oamenilor care vor să călătorească la Alba Iulia între 50 și 100 de lei.

Citește și: George Simion anunță un congres extraordinar la Alba Iulia. AUR își va prezenta candidaţii pentru alegerile europarlamentare 

De la o vreme încoace, partidul AUR, condus de George Simion, inundă rețelele sociale cu un îndemn pentru susținătorii săi, pe care-i invită să meargă de 1 Decembrie la Alba Iulia cu Trenul Unirii. Garnitura a fost închiriată de partid de la CFR Călători, operatorul feroviar de stat condus de Traian Preoteasa, susținut de PNL, scrie clubferoviar.ro. 

Suma plătită către CFR Călători de partidul AUR pentru închirierea Trenului Unirii este de 169.991,50 lei, a precizat pentru Club Feroviar, miercuri seara, George Simion. Suma este echivalentă cu 34.154 de euro.

„În acest an vă invit și pe voi, români patrioți, să mergem împreună la Alba Iulia cu Trenul Unirii de la București și să strigăm într-un glas ”, se arată în îndemnul postat de George Simion pe Facebook, ilustrat cu un tren personalizat cu culorile drapelului național.

Unii utilizatori de Facebook au sesizat că în fotografia publicată de Simion, locomotiva trenului este una rusească.

Aceștia au și comentat la postarea liderului AUR:

„Locomotiva din mesajul vostru e modelul M62, poreclit Mașka, de producție sovietică. Nu a circulat niciodată în România pe vreun tren de-al CFR”.

„Acum vreo două luni am început discuțiile cu cei de la CFR Călători, pentru a închiria trenul. Mi-au cerut chiar mult”, a declarat Simion pentru Club Feroviar.

Simion spune că va „prinde trenul undeva pe traseu.

„Probabil că la Blaj mă voi urca”, a spus el.

Deplasarea cu trenul închiriat de AUR la Alba Iulia nu este gratis. Pentru o călătorie dus-întors București-Alba Iulia este de 100 de lei de persoană, iar pentru copii și pensionari – doar 50 de lei.

Banii se pot plăti online pe site-ul partidului AUR, prin aplicația AUR sau cash la organizația de sector a partidului, pentru cei care nu se pricep la plățile prin internet.

Trenul va pleca în noaptea de joi spre vineri din Gara de Nord din București, la ora 00,00 și este programat să sosească la Alba Iulia la ora 8:00 a zilei de vineri, 1 Decembrie.

La întoarcere, trenul va pleca din stația Alba Iulia la ora 18,00 și va ajunge la București undeva în jurul orei 1,30-2,00 dimineața.

Durata călătoriei este una bună pentru rețeaua feroviară din România. Spre comparație, trenul IR 1835 al CFR Călători străbate distanța respectivă în 10 ore și 19 minute.

Citește și: Județul Alba, sub cod portocaliu de inundații. Ce ne recomandă autoritățile

Un timp de parcurs mai bun decât al trenului special îl scoate doar IC 531, care ajunge la destinație în 7 ore și 9 minute, potrivit digi24.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut