joi, iulie 18, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieAutoGreșeala pe care o fac șoferii și le bagă mașina direct în...

Greșeala pe care o fac șoferii și le bagă mașina direct în service: „Scurtează durata de viață a autovehiculului cu 10 ani”

Date:

Știri relevante

spot_img

Greșeala pe care o fac șoferii și le bagă mașina direct în service: „Scurtează durata de viață a autovehiculului cu 10 ani”.

Există numeroase modalități de a vă asigura că mașina rămâne în stare perfectă. Alimentarea regulată cu combustibil de înaltă calitate și utilizarea corectă a treptelor de viteză sunt exemple principale de întreținere bună a vehiculului.

Greșeala pe care o fac șoferii și le bagă mașina direct în service: „Scurtează durata de viață a autovehiculului cu 10 ani”

Cu toate acestea, o simplă eroare cu schimbătorul de viteze ar putea fi costisitoare – și ar putea scurta durata de viață a mașinii cu zece ani – conform unui influencer.

Un utilizator TikTok, @master_driver666, care are impresionantul număr de 760.300 de urmăritori, a încărcat recent un videoclip evidențiind o greșeală comună. Renumită pentru sfaturile sale utile privind întreținerea mașinilor, și-a intitulat ultimul videoclip de 8 secunde: „Moduri greșite de a scurta viața mașinii cu 10 ani”.

Citește și: România, în top la Campionatele Europene de Înot pentru juniori din Lituania. Sportivii au cucerit 4 medalii de aur

În videoclip, ea ilustrează tehnica corectă pentru parcarea unei mașini automate folosind frâna de mână și schimbătorul de viteze – mutând schimbătorul de la ‘D’ (drive) la ‘N’ (neutral) – activând frâna de mână – și apoi mutând schimbătorul la ‘P’ (park).

Aceasta asigură că motorul, împreună cu toate funcțiile electronice, se opresc complet. Cu toate acestea, unele persoane mută schimbătorul direct la P, ceea ce, conform Master Driver, poate reduce semnificativ durata de viață a vehiculului.

Șoferii trebuie să aibă grijă

Videoclipul a câștigat rapid popularitate, acumulând peste 300 de aprecieri și numeroase comentarii. Un spectator a exprimat recunoștință, comentând: „Mulțumesc pentru asta”, relatează Daily Record.

Aceasta nu este prima dată când sfaturile sale au avut succes în rândul șoferilor. Într-un alt caz, ea a dezvăluit un truc mai puțin cunoscut care implică cheile mașinii, care poate economisi timp pentru șoferi.

Citește și: Rată de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat 2024 pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Zeci de medii peste 9

Imaginile arată o femeie care se chinuie să-și descuie mașina cu o cheie electronică. Când aceasta nu funcționează, ea folosește o fantă ascunsă pentru a descuia manual ușa cu cheia, evitând necesitatea înlocuirii imediate a bateriei sau a asistentei din partea unui atelier.

Acest videoclip reprezintă doar unul dintre numeroasele sfaturi utile pe care @master_driver666 le oferă celor aproape 800.000 de urmăritori ai săi, ajutându-i să-și mențină mașinile în stare optimă și să evite reparațiile costisitoare.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut