joi, ianuarie 16, 2025
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleGrijă mare! Cel mai mare prădător din lume locuiește în casă cu...

Grijă mare! Cel mai mare prădător din lume locuiește în casă cu oamenii. Ucide mii de specii

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

Atenție sporită! Cel mai mare prădător din lume locuiește în casă cu oamenii.

Primul studiu care a calculat ce mănâncă pisicile din toată lumea a descoperit că irezistibilele feline au un impact semnificativ asupra ecosistemului.

Pisicile sunt animale de companie pentru milioane de oameni. Însă aspectul lor adorabil ascunde niște ucigași eficienți care mănâncă peste 2.000 de specii în toată lumea, inclusiv câteva sute aflate în pericol de dispariție, arată un studiu recent, potrivit The Guardian.

Grijă mare! Cel mai mare prădător din lume locuiește în casă cu oamenii

De la domesticirea lor, acum 9.000 de ani, pisicile s-au răspândit pe toate continentele, cu excepția Arcticii, iar instinctul lor de vânători iscusiți s-a transmis până în zilele noastre.

Citește și: La ce pericole sunt expuse animalele în perioada sărbătorilor? Pot chiar să moară

Într-un studiu publicat de Nature Communications, cercetătorii le descriu drept „una dintre cele mai problematice specii invazive din lume”.

„Studiul nostru pune în lumină obiceiurile de prădător ale unuia dintre cei mai eficienți și mai răspândiți prădători invazivi”, se arată în materialul științific publicat de echipa lui Christopher Lepczyk, de la Auburn University, Statele Unite.

Păsări, mamifere, insecte și reptile – toate ajung în meniul pisicilor, iar 17% din acestea sunt pe lista speciilor în pericol de dispariție.

În total, pisicile mănâncă 981 de specii de păsări, 463 de reptile și 431 de mamifere – acestea constituie aproximativ 90% din speciile pe care le consumă.

Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase cu o haită de lupi surprinse în Munții Apuseni: Erau în căutare de hrană

Îndrăgitele feline se hrănesc și cu 119 specii de insecte și 57 de specii de amfibieni, arată primul studiu care a măsurat ce mănâncă pisicile lăsate libere.

„Pisicile mănâncă în mare măsură ceea ce se găsește. Dacă o specie lipsește din dieta lor, înseamnă fie că prada e absentă, fie este rară în mediul înconjurător”, au notat autorii.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut