vineri, mai 17, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiÎn ce stațiuni turiștii români pot fi amendați cu peste 1.000 €...

În ce stațiuni turiștii români pot fi amendați cu peste 1.000 € dacă sunt prinși cu berea în mână? 

Date:

Știri relevante

spot_img

Turismul de petrecere a luat sfârșit în Mallorca și Ibiza, unde guvernul a decis să limiteze drastic consumul de alcool în public. O singură cutie de bere pe stradă sau pe plajă poate veni cu o amendă de până la 1500 de euro.

Un milion de români trăiesc în Spania. Alte zeci de mii de turiști români își fac vacanța în Spania.

În ce stațiuni turiștii români pot fi amendați cu peste 1.000 € dacă sunt prinși cu berea în mână? 

În Mallorca și Ibiza, turismul de petrecere este de mult timp o sursă de iritare pentru localnici și mulți vizitatori, iar guvernul din Baleare a decis să înăsprească așa-numitele “reguli de decență”.

În câteva zile, va intra în vigoare un decret care va interzice consumul de alcool pe străzile Ballermann din Mallorca și din alte zone de coastă ale insulelor mediteraneene spaniole.

Citește și: Cum se simte actorul Florin Piersic? Anunțul de ultim moment al ministrului Rafila

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, turiștii – și localnicii – care vor fi prinși cu o cutie de bere deschisă sau cu orice băutură alcoolică consumată în public vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1500 de euro.

O destinație populară

Insulele Spaniei sunt o destinație foarte populară în întreaga Europă, nu doar pentru iubitorii de natură sau pentru familiile care caută o vacanță pe plajă, ci și pentru petrecerile gălăgioase care au luat amploare în ultimii ani, generând venituri în principal pentru restaurante, cluburi de noapte și cazări mai ieftine.

Pentru a combate acest fenomen galopant, guvernul regional a elaborat ultima dată un pachet legislativ în 2020, dar acesta și-a pierdut forța în timpul pandemiei, iar unele părți ale legii sunt acum modificate prin decret.

Citește și: AlbaFest revine în forță la Alba Iulia în perioada 31 mai și 2 iunie. Irina Rimes, Puya și Mira, câțiva dintre artiștii care vor electriza Cetatea Alba Carolina

În trecut, au fost introduse restricții privind orele de deschidere a magazinelor care vând băuturi alcoolice și o măsură unică la nivel european pentru a înăspri servirea alcoolului în hoteluri și baruri.

Până în prezent, a fost interzis doar consumul de alcool în grup pe stradă, fără a fi menționat un număr maxim de persoane, precizează cotidianul german. 

Cu toate acestea, în conformitate cu noile restricții, nu mai este permis să bei deloc alcool pe promenade sau pe plaje, chiar dacă sunteți singuri.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut