luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateIncident grav la un parc de aventură din Ardeal! Patru copii au...

Incident grav la un parc de aventură din Ardeal! Patru copii au căzut de la 2 metri, după ce s-a rupt tiroliana

Date:

Știri relevante

spot_img

Incident grav la un parc de aventură din Ardeal! Patru copii au căzut de la 2 metri, după ce s-a rupt tiroliana.

Un incident extrem de grav s-a petrecut într-un parc de aventură din Hunedoara. Patru copii au fost răniți, după ce un cablu de pe traseul suspendat între copaci s-a rupt.  

Incident grav la un parc de aventură din Ardeal! Patru copii au căzut de la 2 metri, după ce s-a rupt tiroliana

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au plonjat de la aproximativ 2 metri înălțime. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD în cazul unuia dintre ei.

Incidentul a avut loc în parcul de aventură din Hațeg, în timp ce zeci de copii erau suspendați pe traseele dintre copaci.

La un moment dat un cablu aflat la aproximativ 2 metri înălțime s-a rupt. De el erau prinși cu carabine doi băieți și două fete care s-au dezechilibrat și au căzut. Erau asigurați în hamuri și purtau căști de protecție, dar chiar și așa s-au rănit. Cel mai mic dintre ei, un băiat de 7 ani a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la Hunedoara, cu un traumatism la cap.

Sturz Ionuț, tatăl unuia dintre copii: „Sunt patru copii între 7 și 12 ani. Au traumatisme craniene, la spate, la picioare, n cauza unui cablu care au cedat copiii au căzut. S-a constatat montaj defectuos la cabluri”.

Reprezentant parc: „Încă nu știm exact, acum e poliția acolo și investighează. Au fost oamenii acolo, a fost meșterul care vede de tiroliană. Este lege, dacă parcul nostru este vinovat va plăti și dacă nu, nu”.

Miron Lucian, purtător de cuvânt spitalul județean Deva: „Fetele sunt conștiente, cooperante, leziunile nu par să fie grave, respectiv contuzii, una la șold, una la unul din membre. Loviturile la cap nu par să pună probleme, dar sunt în curs de investigații.”

În mod normal, copiii care urcă pe traseele suspendate sunt instruiți să aștepte până când cel din față ajunge la refugiu. Cel mai probabil cei 4 copii s-au înghesuit pe același traseu în același timp. Pe de altă parte, unul dintre părinți acuza că un angajat al parcului a încercat să strângă șuruburile cablului rupt imediat după incident.

Polițiștii fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, potrivit știrileprotv.ro.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut