sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateIncident șocant în prima zi de școală! Mai multe eleve au fost...

Incident șocant în prima zi de școală! Mai multe eleve au fost surprinse inhalând „funny gas”. Ce spun experții

Date:

Știri relevante

spot_img

Astăzi, în prima zi de școală, mai multe adolescente au fost surprinse în timp ce inhalau gaz ilariant, cunoscut sub denumirea de “funny gas”, în spatele unei clădiri din Craiova. Imaginile acestui incident au fost înregistrate și au ajuns repede în atenția publicului.

Cele opt minore au fost surprinse în timp ce inhalau gaz ilariant, cunoscut și sub denumirea de “funny gas” în spatele unei clădiri, în prima zi de şcoală. Imaginile ar fi fost surprinse astăzi, în Craiova.

Incident șocant în prima zi de școală!

Experţii atrag atenţia asupra fenomenului “funny gas” Agenţia Naţională Antidrog trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de substanţe psihoactive în rândul tinerilor. Adolescenții și tinerii inhalează protoxid de azot (N2O) din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv (sifon) ce are încorporat un cartuș care degajă în interiorul balonului substanța mai sus menționată.

Protoxidul de azot (N2O) – gazul ilariant, cunoscut și sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor și inodor și este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală, în combinație cu alte substanțe, în special ca anestezic, dar și în domeniul alimentar, la prepararea cremelor de tip frișcă.

Inhalarea acestei substanțe este strict interzisă. Ca și efecte negative, ANA menţionează încetinirea timpului de reacție a corpului uman, transpirația excesivă, greață, vărsături, amețeală, oboseală, halucinații, distorsiuni de sunet și pierderi de memorie.

Citește și: În premieră! Florin Piersic și Medeea Marinescu aduc spectacolul “Străini în noapte” la Alba Iulia. Când va avea loc

Efectele se amplifică ca urmare a creşterii cantităţii de gaz inhalat sau a inhalării gazului prea rapid și în combinație cu alcoolul. În cazul în care, după inhalare, semnele și simptomele sunt cele ale unei reacții alergice (febră, frisoane, urticarie, respirație dificilă), este recomandabilă solicitarea de urgență a ajutorului medical.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog recomandă:

Adolescenţilor:

  • să îşi aleagă cu grijă grupul de prieteni şi să îl schimbe în cazul în care aceştia exercită o presiune negativă asupra lor;
  • să îşi petreacă timpul liber prin activităţi sănătoase şi adecvate vârstei;
  • să evite persoanele care oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute, spunând că sunt legale şi nu produc efecte negative asupra organismului;
  • să refuze invitaţiile făcute de diferitele persoane de a le urma în locuri retrase pentru a le oferi “ceva”.

Părinţilor:

  • să îşi asculte copiii
  • ascultarea reprezintă primul pas pentru a îi creşte sănătos şi în siguranţă; chiar și în situații foarte dificile, o legătură emoțională puternică între părinte şi copil reduce riscurile la care acesta este expus;
  • să aloce, zilnic, timp şi atenţie copilului;
  • să stabilească reguli clare de comportament și consecințe rezonabile pentru încălcarea lor, potrivit observatornews.ro.
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut