vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportÎnotătorul Avram Iancu, premiat după ce a înotat pentru aderarea României în...

Înotătorul Avram Iancu, premiat după ce a înotat pentru aderarea României în Schengen. A donat o parte din bani

Date:

Știri relevante

spot_img

Înotătorul Avram Iancu a fost premiat, vineri, de Primăria şi Consiliul Local Petroşani cu suma de 11.000 de lei pentru performanţa de înota întreg cursul fluviului Rin, în încercarea sa de a atrage atenţia opiniei publice asupra importanţei integrării României în Schengen

Avram Iancu a fost premiat de Primăria şi Consiliul Local Petroşani cu suma de 11.000 de lei pentru performanţa de înota întreg cursul fluviului Rin, în încercarea sa de a atrage atenţia opiniei publice asupra importanţei integrării României în Spaţiul Schengen.

Înotătorul Avram Iancu, premiat după ce a înotat pentru aderarea României în Schengen

“Am făcut un efort infernal de a înota Rinul, cu unicul scop de a duce numele României şi a locurilor natale în inima Europei. Am transmis împreună mesajul că România merită şi trebuie să fie integrată în Spaţiul Schengen şi că noi, românii, suntem cetăţeni de primă mână ai Europei.

Nu mi-a cerut nimeni să fac asta, nu m-a trimis nimeni să înot atât de mult şi nimeni nu m-a forţat. Şi nu am cerut nimic statului român. Am simţit doar puternicul îndemn să mă întreb ce pot să fac şi eu pentru ţară, nu doar ce poate să facă ţara pentru mine”, a declarat, cu prilejul premierii, bibliotecarul din Petroşani.

Citește și: La mulți ani, David Popovici! Cum și-a donat ziua de naștere

Acesta a anunţat că va dona 1.000 de lei din premiul încasat pentru a-l sprijini în activitatea sportivă pe un tânăr din Petrila, care are nevoie de o sanie performantă cu care să concureze la Jocurile Olimpice de Tineret din 2024, din Gangwon, Coreea de Sud. Elev la liceul din Petrila, acesta se antrenează cu o sanie veche de 20 de ani şi are nevoie de una nouă.

“Este un tânăr, elev la liceul din Petrila şi face parte din lotul României la Jocurile Olimpice pentru Tineret. Performanţa scontată ar putea să nu se realizeze pentru că antrenamentele lui pe malul Jiului sunt pe o sanie lipită cu scotch, veche de 20 de ani. Acesta a cerut ajutor în mod public, caz preluat de presă, pentru că o sanie nouă, performantă, costă 7.500 de euro”, a arătat Avram Iancu.

Bibliotecarul Avram Iancu a finalizat, pe 1 septembrie, cursa de înot pe Rin, prin care a dorit să susţină, prin mijloacele sale, importanţa aderării României la Spaţiul Schengen, polisportivul din Petroşani reuşind să parcurgă întreg cursul fluviului în 48 de zile.

Iancu a înotat fără costum de neopren, el apreciind că efortul său, pe care l-a catalogat ca fiind “unul titanic şi de neimaginat”, reprezintă o “umilă” contribuţie la un mesaj care arată că dorinţa românilor este de a face parte din Spaţiul Schengen.

Bibliotecarul Avram Iancu a fost în luna iulie a anului trecut primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. Tot în 2022, Avram Iancu a obţinut titlul de “Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Citește și: Natanael Poruț din Alba, cel mai bun electrician de mentenanță din cadrul DEER. A câștigat “Trofeul Electricianului” 2023

Între performanţele lui Avram Iancu se mai numără traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017, Avram Iancu a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut