marți, octombrie 3, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieBani și AfaceriInvestiție majoră în județul Alba: Proiect de 60 de milioane € pentru...

Investiție majoră în județul Alba: Proiect de 60 de milioane € pentru Munții Apuseni. Ce se va produce

Date:

Știri relevante

spot_img

Investiție majoră în județul Alba! O centrală electrică, în valoare de 60 de milioane de euro, ar urma să fie amplasată în Munții Apuseni, județul Alba, la o altitudine de circa 1.300 de metri. 

Acesta este cel de-al doilea proiect de acest gen din Alba, după parcul eolian de pe muntele Curcubăta Mică, din comuna Avram Iancu.

Investiție majoră în județul Alba!

Titularul proiectului din Ponor este o firmă din București (Tai Regen Energ SRL, care a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba. Potrivit documentației, se dorește construirea unei centrale eoliene pe un teren în suprafață de 237.033 metri pătrați aflat în localitatea Ponor, perioada de implementare fiind propusă estimativ până în anul 2026.

Citește și: O absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu: „Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață”

Amplasamentul vizat se află la o distanță de 7 km de localitatea Ponor și de 4 km față de localitatea Baia de Arieș. Cablurile de curent care vor transporta energia produsă de turbinele eoliene urmează să fie legate la rețea, în zona orașului Baia de Arieș.

În acte se arată că sursa de zgomot de 60 db, produsă de turbinele eoliene la trecerea curenților de aer pe lângă palele elicei, nu va afecta cele două localități.

De asemenea, în timpul realizării proiectului, materialele necesare construcției centralei vor veni prefabricate și ambalate.

Citește și: Povestea antreprenorului din Alba care a trecut de la medicină la industria alimentară: „Mi-au trebuit mulţi ani să învăţ să fac lucruri”

„În contextul creșterii consumului de energie electrică la nivel național, cât și european, dar și a creșterii emisiilor de dioxid de carbon în atmosfera și datorită producției de energie electrică din surse poluante, ne propunem contruirea centralei electrice de 40 MW din sursă regenerabilă și producția de energie verde și scădere emisiilor de dioxid de carbon. În România în anul 2022, din totalul producției de energie electrică, 38% a reprezentat producția din surse poluante și anume: cărbune 18,4%; gaz 18,8%; păcură 1%. În aceste condiții, considerăm că necesitatea proiectului nostru este justificată”, astfel se motivează realizarea investiției din Munții Apuseni, potrivit adevărul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut