luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateIPJ Alba funcționează, temporar, într-un spațiu din incinta Alba Carolina Mall

IPJ Alba funcționează, temporar, într-un spațiu din incinta Alba Carolina Mall

Date:

Știri relevante

spot_img

Începând cu data de 28 mai 2024, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu mai multe structuri suport (Serviciul Resurse Umane, Serviciul Logistic, Biroul Control Intern, Biroul Juridic, Structura de Securitate, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentul Relații Publice și Compartimentul Relații cu Publicul) își vor desfășura, temporar, activitatea într-un spațiu amenajat din incinta Alba Carolina Mall, situat în Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 2.

Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon și fax 0258.806.161,  email: relatiipublice@ab.politiaromana.ro.

IPJ Alba funcționează, temporar, într-un spațiu din incinta Alba Carolina Mall

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri, documente sau să fie primiți în audiență de conducerea Inspectoratul de Poliție Județean Alba o pot face la noua locație.

Mutarea a fost realizată în contextul în care sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, situat în municipiul Alba Iulia, str. Ion I. C. Brătianu nr. 1 B, va fi reabilitat prin fonduri europene. Se estimează ca aceste lucrări să fie finalizate  într-un termen de doi ani.

Totodată, începând cu data de 29 mai 2024, ghișeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative unde pot fi solicitate certificate de cazier judiciar va funcționa în aceeași locație.

În spațiul din incinta Alba Carolina Mall vor fi realizate și examinările pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, în fiecare zi de luni, începând cu ora 12,00 și de joi, începând cu ora 09,00. 

Structurile operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba ( Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Serviciul Criminalistic) își desfășoară activitatea într-un spațiu din incinta Alba Mall. Tot acolo funcționează ghișeele Serviciului Rutier și al Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase.

Reamintim faptul că, la data de 22 septembrie 2023, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

Ca urmare a semnării contractului de achiziție publică de lucrări și a emiterii ordinului de începere a lucrărilor de proiectare, sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Poliția Municipiului Alba Iulia și Pavilionul Ordine Publică vor fi reabilitate prin fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirilor la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Contractul de achiziție publică a fost semnat între Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Asocierea SC Lincoln Plus SRL – Secret Art SRL – CONCEPT STUDIO SRL, lider de asociere: S.C. LINCOLN PLUS S.R.L.

Valoarea contractului de achiziție publică este de 32.898.442,00 lei, exclusiv TVA.

Durata de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 24 de luni.

Implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea imobilelor din cadrul I.P.J. Alba, pe str.I.I.C. Brătianu, nr.1B” se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut