luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateISU Alba va găzdui a doua serie a cursului Incident Command System....

ISU Alba va găzdui a doua serie a cursului Incident Command System. Pompierii, instruiți pentru situații de urgență

Date:

Știri relevante

spot_img

ISU Alba va fi gazda unei noi serii a cursului Incident Command System, în cadrul căruia 25 de ofițeri pompieri își vor consolida cunoștințele și abilitățile în conducerea intervențiilor în situații de urgență.

În această săptămână, se va desfășura cu mândrie la ISU Alba cea de-a doua serie a cursului Incident Command System.

ISU Alba va găzdui a doua serie a cursului Incident Command System

“ISU Alba găzduieste în această săptămână, a doua serie a cursului Incident Command System.

25 de ofițeri pompieri din comanda subunităților de intervenție și din centrele operaționale si-au consolidat cunoștințele în activitatea de conducere a intervenției în primele etape.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul sesiuni de pregătire au fost organizate două exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR) și două exerciții în teren, simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Citește și: S-a finalizat modernizarea străzilor Tineretului, Arini, Zăvoi și Crângului din Sebeș. Investiție totală de 18.1 milioane de lei

Programul de formare Incident Command System se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 iar în cadrul acestui proiect proiect vor capătă noi cunoștințe 150 de ofițeri Pompieri pe parcursul a 6 serii ce vor avea loc la Alba Iulia și Cluj Napoca.”, au scris reprezentanții ISU Alba pe pagina de Facebook.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut