miercuri, iulie 3, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateLegenda celui mai mare lac carstic din România. Cine se scaldă în...

Legenda celui mai mare lac carstic din România. Cine se scaldă în el ar dispărea pentru totdeauna

Date:

Știri relevante

spot_img

Lacul Dracului este o destinație de poveste de pe plaiul bănățean. Situat în rezervația naturală din Cheile Nerei, în Munții Locvei, lacul albastru-verzui seamănă după reflexia culorii apei cu lacul Ochiul Beiului, fiind și acesta tot un lac carstic. 

Lacul Dracului are o suprafață de 700 mp și este cel mai mare lac carstic din România. Obiectivul turistic din județul Caraș-Severin este situat în Munții Locvei, la o altitudine de 210 metri.

Legenda celui mai mare lac carstic din România

Potrivit Ministerului Mediului, diametrul lacului este de 20 de metri, iar adâncimea maximă variază între 9 și 12 metri. Lacul Dracului aparține de localitatea Cărbunari, din județul Caraș-Severin.

Oamenii locului spun că lacul nu are fund, fiind cunoscute mai multe legende despre acest loc fascinant din Banat.

Citește și: FOTO Imagini de basm în Parcul Natural Apuseni! Brândușa de munte a „colorat” pășunile alpine

”Dacă cineva are îndrăzneala să se scalde în el, dispare pentru totdeauna. Numele i se trage de la o întâlnire înspăimântătoare dintre un păstor și un omuleț ciudat – dracul. Cei doi au făcut un rămășag, iar dracul a pierdut. De ciudă, diavolul s-a aruncat în apă și nu a mai apărut niciodată”, a informat Ministerul Mediului.

Dincolo de legende, locul este de o frumusețe deosebită, culoarea lacului, albastru-verzuie, se schimbă odată cu fiecare anotimp, apa „furând” și din culoarea cerului. Lacul Dracului este considerat monument al naturii.

Cum ajungi la Lacul Dracului?

Sunt mai multe variante de a ajunge la Lacul Dracului, fie prin Șopotul Nou, Cărbunari sau Podul Bei. Fiecare traseu este însoțit de un simbol al marcajelor turistice corespunzătoare.

Așa puteți alege traseul potrivit. Banda albastră, galbenă sau roșie semnifică traseele principale sau de creastă.

Cel mai ușor este de parcurs traseul dinspre Șopotul Nou, de 5-6km dus. O porțiune din traseu se poate parcurge cu mașina, până se ajunge la Coliba lui Nea Voin, dar cei de la Banatul Montan nu recomandă totuși acest lucru. Este marcat cu bandă roșie și se poate face în cam trei-patru ore (dus-întors).

Citește și: Destinul crunt al Iuliei Hașdeu, copilul de geniu: Studia la Sorbona la doar 16 ani, răpusă de TBC la 18

Cel de-al doilea traseu, mediu ca și dificultate, pornește din Cărbunari, în direcția Șopotul Nou. Este marcat cu bandă albastră și se poate parcurge în cam patru-cinci ore dus-întors.

Traseul cel mai greu ca și dificultate pornește de la Podul Bei și parcurge frumoasele Chei ale Nerei, în amonte. Este marcat cu bandă roșie și bandă albastră și se poate parcurge în cam opt-zece ore dus-întors.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut