joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateLista canalelor TV obligatorii pentru companiile de cablu din România. Ce posturi...

Lista canalelor TV obligatorii pentru companiile de cablu din România. Ce posturi noi apar, care dispar?

Date:

Știri relevante

spot_img

Lista canalelor tv obligatorii pentru companiile de cablu. Orice abonat la una dintre aceste firme de pe piața din România trebuie să aibă acces la un set minimal de posturi de televiziune, conform principiului „must carry”, reglementat prin lege.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a publicat lista televiziunilor pe care companiile de cablu sunt obligate să le preia în 2024.

Lista canalelor tv obligatorii pentru companiile de cablu. Ce posturi noi apar, care dispar?

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82. Aceasta prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice şi posturile private aflate sub jurisdicţia României, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

În acest context, Consiliul Naţional al Audiovizualului a publicat lista televiziunilor pe care companiile de cablu sunt obligate să le preia.

Este vorba despre o listă de 55 de televiziuni comerciale, la cer se adaugă televiziunile postuşlui public şi TV5. Posturile sunt selectate în ordinea indicelui anual de audienţă, conform paginademedia.ro.

Citește și: Omenia, floare rară! Casa unor copii orfani dintr-o comună din Munții Apuseni, reparată de tinerii din comunitate: „Ajută-ți aproapele”

Din lista obliatorie dispar canalele Medika TV, Info TV Romania, Profi 24, şi Aleph Business, post controlat de Adrian Sârbu. Pe de altă parte, pe listă apar posturi noi, precum Bollywood Clasic, Prima News şi Kapital TV.  

Monica Gubernat, preşedintele CNA, a subliniat că principiul „must carry” se aplică inclusiv pe platformele online care au rol de distribuţie.

„Faptul că nu se măsoară (n.r. – audiența) în zona online nu este o problemă a instituţiei, ci a celor care fac parte din ARMA şi cum îşi stabilesc ei priorităţile”, a spus Gubernat, potrivit sursei citate.

Lista „must carry” a canalelor tv:

Romania TV
Digi24
Realitatea Plus
National TV
Etno TV
B1 TV
Trinitas
Kanal D2
Traditional TV
Favorit TV
National 24 Plus
Kiss TV
Taraf TV
Party Mix 4K
Orizont TV
EMI TV
U Televiziune Interactiva
A7 TV
TV AS
Euronews Romania
Speranta TV
Prima News
Atomic
Metropola TV
Magic TV
Music Channel
Aleph News
Moldova TV
Alfa Omega TV
Nasul TV
Travel Mix HD
HIT Music Channel
Credo TV
Inedit TV
NCN
Bollywood Classic
Kapital TV
Cinethronix
Telestar 1
Mooz Dance
Gloabl News
Canal 33 HD
Rock TV
TeleMoldova Plus
Disco Mix
Rapsodia TV
Exploris
Apollonia TV
Atomic Academy
Shop ON TV
Sens TV (fosta IDA)
Linkpress TV
24 Mix Teleshop
Melos TV
Zoom TV

La acestea se adaugă şi posturile televiziunii publice şi televiziunea TV5, a cărei obligativitate de retransmitere este stabilită printr-un acord internaţional.

Citește și: Un angajat al unui local din Cugir a rămas fără telefon într-o clipă de neatenție. I-a fost „șterpelit” de un hoț

Posturile TVR sunt următoarele: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR Info, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Târgu Mureş și TVR Timişoara, ai menționează aceeași sursă.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut