luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMac cu limită de opiu depășită, găsit la vânzare în Alba. Zeci...

Mac cu limită de opiu depășită, găsit la vânzare în Alba. Zeci de kilograme, restrase din magazine

Date:

Știri relevante

spot_img

Mac cu limită de opiu depășită, găsit la vânzare în Alba. Inspectorii DSVSA Alba au restras din magazine zeci de kilograme.

Este vorba despre semințe de mac care se vând în pungi și la care s-a constatat depășirea limitei maxime admise de opiu.

Mac cu limită de opiu depășită, găsit la vânzare în Alba. Zeci de kilograme, restrase din magazine

Cantitatea vizată este de 74 de kilograme de semințe mac. Retragerea de la vânzare a fost cerută de DSVSA Alba.

„În luna ianuarie, urmare a unei notificări primite prin Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje (SRAF – instrument prin care se realizează un schimb de informaţii între Autorităţile Competente Centrale pentru alimente şi furaje din cadrul Statelor Membre), a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 74 de kilograme de semințe de mac de la unități de vânzare cu amănuntul.

Citește și: Tot mai multe cazuri de infecții respiratorii în județul Alba. Zeci de persoane sunt internate

În cazul semințelor de mac s-a constatat depășirea limitei maxime admise de alcaloizi de opiu”, a transmis, luni, DSVSA Alba.

Amenzi de aproape 55.000 de lei

Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor din Alba au efectuat, în luna ianuarie, 283 de acțiuni de control la unități din domeniul alimentar care produc sau comercializează produse de origine animală și non-animală.

În total, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 54.800 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. 

Sancțiunile au fost aplicate respectând principiul gradualității și în funcție de gravitatea neconformităților constatate.

Citește și: Parlamentarii vor să elimine „taxa pe boală”! Concediul medical e impozitat cu 10%

Au fost verificate toate categoriile de unități, care desfășoară activități în domenii precum fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a produselor proaspete de patiserie, respectiv la unități în care se prepară și servesc mâncăruri gătite sau în regim dar catering, dar și în piețe agroalimentare, la centre de ambalare ouă, abatoare, măcelării, carmangerii etc.

Sancțiunile au fost aplicate la supermarketuri, restaurante, unități de tip catering, fast-food și brutării, din zonele Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Ocna Mureș, Câmpeni și împrejurimi.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut