marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMafia pădurilor, în acțiune în Alba! Un pădurar lua mită ca să...

Mafia pădurilor, în acțiune în Alba! Un pădurar lua mită ca să „închidă ochii” la furtul de copaci pe care trebuia să îi păzească

Date:

Știri relevante

spot_img

Mafia pădurilor, în acțiune în Alba! Un pădurar lua mită ca să „închidă ochii” la furtul de copaci pe care trebuia să îi păzească. A fost trimis în judecată de procurori.

Un pădurar din Alba a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru luare de mită. Primea bani pentru a „închide ochii” la furturile de lemn din pădure.

Mafia pădurilor, în acțiune în Alba!

La o percheziție domiciliară, în locuința pădurarului a fost găsită suma de 4400 de euro. Constantin C.,  pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sebeş, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Citește și: Povestea românului care spăla vase ca să se întrețină, dar a ajuns să câștige Oscarul. S-a iubit cu Marilyn Monroe

„În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătorului, singur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş. În perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi alte bunuri, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Citește și: Cum a ajuns afacerea unei familii din Alba la câștiguri de peste zeci de milioane €? Produc peste 50 de milioane de piese de porțelan anual

În 29 iunie 2023, procurorul a dispus luarea faţă de bărbat a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. 

Alături de alte obligaţii specifice măsurii preventive dispuse, întrucât infracţiunea s-ar fi comis în legătură cu atribuţiile de serviciu, acestuia i-a fost interzisă exercitarea meseriei, inclusiv a atribuţiilor sale legate de paza şi administrarea pădurii repartizate.

Măsura preventivă a fost menţinută de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Alba, potrivit adevărul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut