joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMănăstirea din România unde dacă te rogi ți se îndeplinește orice dorință....

Mănăstirea din România unde dacă te rogi ți se îndeplinește orice dorință. A fost construită de Ștefan cel Mare

Date:

Știri relevante

spot_img

Mănăstirea din România unde dacă te rogi ți se îndeplinește orice dorință. A fost construită de Ștefan cel Mare.

Știai că există un loc în România unde oamenii vin pentru a-și îndeplini cele mai mari dorințe? Acest loc este cunoscut și ca „Capela Sixtină a Estului” și se spune că cei care se roagă aici au parte de adevărate miracole.

Mănăstirea din România unde dacă te rogi ți se îndeplinește orice dorință

An de an, acest loc atrage credincioși din toată țara, iar renumele său crește constant. Despre ce loc este vorba și cum poți ajunge acolo? În fiecare zi, pelerini din întreaga țară ajung în această zonă sfântă.

Denumită Capela Sixtină a Estului, mănăstirea a fost ctitorită de Ștefan cel Mare. Mănăstirea Voroneț este un obiectiv atât religios, cât și turistic.

Citește și: FOTO Morminte din Epoca Bronzului, descoperite în România. Zona era recunoscută drept un adevărat “câmp al morților”

Culoarea albastră specifică este recunoscută la nivel mondial. Mănăstirea se află la 36 de kilometri de Suceava și la doar 4 kilometri de Gura Humorului. Oamenii vin aici să se roage, deoarece se spune că locul face minuni.

Totuși, mulți vizitatori vin și pentru a admira peisajele și lăcașul sfânt, dar și pentru a vedea celebrul albastru de Voroneț.

”În centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, pe sobrul fond verde al pădurii de brazi, se ridică o biserică simplă cu pereții exteriori ornați în fresce – Mănăstirea Voroneț. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis.

Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi și cei care au comandat aceste picturi: pereții tapisați cu fresce trebuiau să figureze ochilor privitorilor învățătura Scripturii (…)”, se arată pe site-ul oficial al Mănăstirii Voroneț.

Această nuanță unică rezistă pe pereții mănăstirii în pofida tuturor ploilor și zăpezilor de-a lungul anilor. Anual, turiști români și străini vizitează acest loc, nu doar pentru încărcătura sa spirituală și magia sa, ci și pentru priveliștile și peisajele înconjurătoare.

În plus, în apropiere se găsesc numeroase obiective turistice. Se spune că cei care se roagă la Mănăstirea Voroneț experimentează adevărate miracole și li se îndeplinesc dorințele. Nu este de mirare că zilnic întâlnești pelerini care vin să-și exprime dorințele, sperând că vor fi auzite și îndeplinite.

Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Lăcașul de cult a fost construit pe locul unei biserici de lemn. Domnitorul a ridicat mănăstirea ca semn de mulțumire pentru pustnicul Daniil Sihastru. După înfrângerea de la Războieni din 1476, Ștefan i-a cerut sfatul pustnicului, care l-a încurajat să continue lupta cu turcii.

Citește și: Casa Memorială a primului primar român al Albei Iulia, viitor punct de atracție turistică. Cine a fost Camil Velican

Urmând sfatul, Ștefan a obținut victoria, iar în urma succesului a decis să construiască Mănăstirea Voroneț. Acoperișul de șindrilă are forma unui cort, astfel încât zăpadă adunată iarna cade cât mai departe de zidurile bisericii, protejând astfel picturile exterioare.

După 1918, biserica fostei mănăstiri Voroneț a fost declarată monument istoric de către statul român. Albastrul de Voroneț este unic în lume, iar Biserica este o adevărată Biblie în imagini.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut