luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăCărțiMarius Balo, teologul ardelean care a fost întemnițat pe nedrept în China...

Marius Balo, teologul ardelean care a fost întemnițat pe nedrept în China comunistă timp de 8 ani, își lansează cartea „Păturica Roz” la Alba Iulia

Date:

Știri relevante

spot_img

Marius Balo, teologul ardelean care a fost întemnițat pe nedrept în China comunistă timp de 8 ani, își lansează cartea „Păturica Roz” la Alba Iulia. Evenimentul va avea loc marți, 9 aprilie, de la ora 18.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Marți, 9 aprilie a.c., în a patra săptămână din Postul Mare, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia vor organiza un eveniment cultural-duhovnicesc deosebit.

Marius Balo, teologul ardelean care a fost întemnițat pe nedrept în China comunistă timp de 8 ani, își lansează cartea „Păturica Roz” la Alba Iulia

Începând cu ora 18.00, în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta instituției de învățământ teologic universitar, va avea loc lansarea cărții cu titlul „Păturica roz. Întemnițat în China comunistă”, scrisă de către domnul Marius Balo, teolog și scriitor, originar din Cluj-Napoca.

Evenimentul va fi moderat de părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Volumul, apărut în noiembrie 2023, la Editura Litera din București, prezintă calvarul pe care autorul l-a trăit timp de opt ani în temnița din Shanghai (China).

Citește și: Sinea Maria, elevă la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, a obținut locul II la Concursul Interjudețean de Matematică „Pitagora”

Totodată, romanul constituie o mărturie a scriitorului Marius Balo despre libertate, dragoste și speranță într-un univers kafkian. De curând, pe 31 martie, cartea a fost lansată la Catedrala „Învierea Domnului” din Târgu-Mureș.

Teologul și scriitorul Marius Balo s-a născut la data de 31 ianuarie 1981. Pasionat de limba și literatura engleză, a efectuat studii în domeniul teologiei la Cluj-Napoca și New York. Ulterior, a fost cadru didactic în China, unde, sub o acuzație pe care o consideră falsă, a fost întemnițat timp de opt ani.

Aflat în detenție, a început să scrie proză, o bună parte din respectivele texte aflându-se la baza romanului cu titlul „Păturica roz. Întemnițat în China comunistă”. Prezentul volum constituie său debutul editorial.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut