luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMesajul Arhiepiscopului de Alba Iulia de Paște: „Să ne îndreptăm, cu iubire...

Mesajul Arhiepiscopului de Alba Iulia de Paște: „Să ne îndreptăm, cu iubire şi compasiune, spre cei bolnavi şi suferinzi”

Date:

Știri relevante

spot_img

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, îndeamnă, în Pastorala adresată credincioşilor, la ajutor, cu iubire şi compasiune, faţă de cei care poartă povara bolii şi a suferinţei.

“Anul 2024 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ‘Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor’. Este o chemare pentru noi să ne îndreptăm, cu iubire şi compasiune, spre cei care poartă povara bolii şi a suferinţei.

Mesajul Arhiepiscopului de Alba Iulia de Paște: „Să ne îndreptăm, cu iubire şi compasiune, spre cei bolnavi şi suferinzi”

Ajutându-i pe aceştia, Îl imităm pe Hristos în faţa Căruia se aduceau bolnavii, pe care ‘îi făcea sănătoşi’ (cf. Lc. 4, 40). Totodată, Îl slujim pe El, Omul durerii, Care la Judecata finală va spune: ‘Bolnav am fost şi M-aţi cercetat’ (Mt. 25, 36) “, a evidenţiat Arhiepiscopul de Alba Iulia.

Înaltul ierarh a adăugat că boala poate distruge trupul, dar nu poate nimici sufletul nemuritor.

Citește și: Minora din Alba Iulia care a fost dată dispărută, găsită în județul Iași. Plecase de acasă fără să spună unde merge

“Trăim astăzi într-o lume în care, adeseori, sufletul omenesc este cuprins de teamă, nelinişte şi spaimă, pentru că stă departe de Dumnezeu şi pentru că respinge crucea, ca drum spre înviere şi spre fericire. Totuşi, celor credincioşi le este clar că planul de mântuire al lui Dumnezeu trece prin cruce, dar duce la înviere şi la viaţă nouă.

Trăind pe placul lui Hristos, Cel Care a suferit de dragul nostru, vom reuşi să rezistăm în faţa suferinţelor, să ne ridicăm din căderile noastre şi să sperăm că existenţa noastră nu se termină în lumea aceasta.

Citește și: Curtea de Conturi face „inventar” la Ministerul Sănătății. Lipsesc medicamente de 800 milioane lei

Mântuitorul ne spune clar: ‘Pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii’ (In. 14, 19). Cu o astfel de certitudine plină de bucurie, întâmpinăm, şi în anul acesta, ‘Paştile care ne-au deschis nouă uşile raiului'”, a mai subliniat Arhiepiscopul Irineu. 

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut