duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMesajul Cardinalului Lucian de Paște: „Credinţa în învierea lui Cristos ne aduce...

Mesajul Cardinalului Lucian de Paște: „Credinţa în învierea lui Cristos ne aduce speranţă”

Date:

Știri relevante

spot_img

Cardinalul Lucian spune, în Pastorala adresată credincioşilor greco-catolici, că, deşi ispita descurajării ne pândeşte adesea, atât din cauza încercărilor sufleteşti, cât şi a răului din jurul nostru, conflicte, violenţă, încălcări ale demnităţii şi ale libertăţii umane, Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului ne întăreşte credinţa şi ne însufleţeşte cu acea speranţă pe care nimeni şi nimic nu o pot distruge.

Înaltul ierarh greco-catolic mai afirmă că se cuvine să fie folosite în mod etic creativitatea raţiunii şi progresul tehnic, inclusiv inteligenţa artificială, pentru a umaniza şi a schimba în bine societatea şi lumea în care trăim.

Mesajul Cardinalului Lucian de Paște: „Credinţa în învierea lui Cristos ne aduce speranţă”

“Credinţa în învierea lui Cristos ne aduce speranţă, dar, privind la vieţile noastre, ne simţim uneori ca şi cum am merge prin pustiu, fiindu-ne teamă că nu vom avea credinţa atât de puternică încât să trecem prin valea umbrei morţii. Ispita descurajării ne pândeşte adesea, nu numai din cauza încercărilor sufleteşti, ci mai ales datorită răului pe care îl vedem în jurul nostru în fiecare zi: conflicte, violenţă, încălcări ale demnităţii şi ale libertăţii umane.

Cu toate acestea, Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului ne întăreşte credinţa şi ne însufleţeşte cu acea speranţă pe care nimeni şi nimic nu o pot distruge. Unindu-ne cu Cristos cel Înviat, devenim apostoli ai iubirii şi ai păcii într-o lume zguduită de violenţă”, arată cardinalul Lucian, arhiepiscop şi mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, arhiepiscop major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Acesta adaugă faptul că Papa Francisc a subliniat gravitatea situaţiei în care ne aflăm şi a propus căi de pace şi de rugăciune pentru “oamenii din Palestina, din Israel, din Ucraina şi din multe alte locuri unde este război”.

Citește și: Superstiții de Paște: În ce ordine se ciocnesc ouăle? Ce pățește cel care nu ”renunță” la oul care i-a fost spart?

“Fericiţii noştri Episcopi Martiri ne învaţă că spirala violenţei şi a urii poate fi întreruptă numai prin iubire. Iubirea, însă, nu coincide cu resemnarea sau cu predarea în faţa nedreptăţii şi a răului, deoarece implică mărturisirea adevărului şi a credinţei până la capăt, chiar cu preţul propriei vieţi.

Împlinirea, pe 2 iunie, a cinci ani de la ridicarea la cinstea altarelor a Fericiţilor Episcopi Martiri Greco-Catolici Români ne reaminteşte exemplul lor curajos de trăire a credinţei şi chemarea de a fi şi noi, asemenea lor, ‘mărturisitori ai libertăţii şi milostivirii’.

Totodată, face să răsune din nou în inimile şi conştiinţele noastre îndemnul pe care Papa Francisc ni l-a adresat pe Câmpia Libertăţii din Blaj, de a le împărtăşi semenilor noştri lumina Evangheliei şi de a continua lupta împotriva noilor ideologii, ‘care dispreţuiesc valoarea persoanei, a vieţii, a căsătoriei şi a familiei'”, menţionează cardinalul Lucian.

Înaltul ierarh greco-catolic vorbeşte şi despre valoarea vieţii şi demnitatea fiecărei persoane. “Se cuvine, aşadar, să folosim în mod etic toate energiile şi capacităţile noastre, creativitatea raţiunii şi progresul tehnic, inclusiv inteligenţa artificială, pentru a umaniza şi a schimba în bine societatea şi lumea în care trăim, Casa noastră comună”, adaugă acesta.

Cardinalul mai subliniază că salutul pascal “Cristos a înviat!” şi răspunsul “Adevărat a înviat!” nu trebuie pronunţate ca pe un simplu “bună ziua”, ci ca pe o mărturisire adevărată de credinţă în Învierea lui Isus Cristos.

“Învierea Domnului este şi trebuie să fie adevărul central al trăirii noastre creştine. Aşadar, să nu-l exprimăm doar cu buzele, ci şi printr-o viaţă creştină trăită în mod coerent cu valorile Evangheliei şi cu învăţătura Bisericii. (…). Sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului să fie, pentru noi toţi, prilej de primenire sufletească şi de reînnoire a speranţei!”, încheie cardinalul Lucian, care, împreună cu PS Cristian, episcopul auxiliar, le transmite tuturor sărbători sfinte şi binecuvântate.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut