miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMesajul SUA de Ziua Națională a României: „La mulți ani, România! La...

Mesajul SUA de Ziua Națională a României: „La mulți ani, România! La mulți ani, dragi prieteni!”

Date:

Știri relevante

spot_img

Ambasada Statelor Unite la București a transmis un mesaj pentru români de Ziua Națională a României, ”La mulți ani, Romania! La mulți ani, dragi prieteni!”, alături de o poza aniversară, pe care și-a setat-o și ca fotografie de copertă.

Mesajul a strâns pe internet circa 600 de aprecieri și a fost distribuită de zeci de ori, la momentul publicării acestei știri.

Mesajul SUA de Ziua Națională a României: „La mulți ani, România! La mulți ani, dragi prieteni!”

Departamentul de Stat al SUA a avut, pe de altă parte, un mesaj mult mai elaborat pentru România.

Citește și: Cine sunt martirii de la „1 Decembrie 1918”. Au realizat Marea Unire, dar au sfârșit în închisorile comuniste: „A fost genocid”

În urarea sa, purtătorul de cuvânt Matthew Miller amintește că România și SUA sunt ”aliați, parteneri și prieteni de zeci de ani”, sunt unite de ”legături istorice profunde”, iar americanii se declară mândri să lucreze alături de români, care manifestă un sprijin ”ferm și neclintit” în angajamentele comune.

Mesajul Departamentului de Stat al SUA

În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul României cu ocazia împlinirii a 105 de ani de la Ziua Marii Uniri. Statele Unite și România au fost aliați, parteneri și prieteni de zeci de ani.

Această prietenie este înrădăcinată în valorile noastre comune – democrație, libertate și cooperare pașnică, precum și legăturile istorice profunde ale familiei și culturii.

Conducerea României în cadrul Alianței NATO ne consolidează securitatea colectivă, în special în regiunea Mării Negre.

Sprijinul dumneavoastră pentru independența Ucrainei și pentru bunăstarea poporului său a fost ferm și neclintit.

Citește și: Gheorghe Rotar, mesaj de Ziua Națională a României: „Blajul salută Marea Unire!”

Suntem mândri să lucrăm alături de dumneavoastră pentru a ne asigura că armata ucraineană are pregătirea și echipamentul necesar pentru a respinge războiul de agresiune al Rusiei, pentru a oferi ajutor umanitar și sprijin refugiaților și pentru a construi căi pentru ca cerealele ucrainene să ajungă într-o lume înfometată.

Viitorul cooperării dintre națiunile noastre devine din ce în ce mai luminos. Suntem încântați să colaborăm la energia curată și securitatea energetică prin proiectele centralei nucleare de la Cernavodă și al reactoarelor mici modulare (SMR) Doicești, la explorarea spațiului prin Acordurile Artemis și la continuarea consolidării schimburilor culturale, educaționale și economice dintre noastre. popoarele.

Le doresc guvernului și poporului României o Ziua Marii Uniri fericită”.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut