joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăCărțiMii de cărți, ziare, reviste, CD-uri si DVD-uri au ajuns pe rafturile...

Mii de cărți, ziare, reviste, CD-uri si DVD-uri au ajuns pe rafturile Bibliotecii Județene Alba în anul 2023: “Așteptăm cititorii”

Date:

Știri relevante

spot_img

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a adus în anul 2023 o colecție vastă de noi titluri, inclusiv cărți, ziare, reviste și alte materiale. Aceste achiziții au fost susținute și completate de donații și depozit legal, extinzând varietatea și actualizând resursele disponibile.

“În anul 2023, noi cărți, ziare și reviste la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Numărul utilizatorilor de servicii de bibliotecă depinde foarte mult de modul echilibrat în care se înnoiesc colecțiile bibliotecii, astfel încât informația din diverse domenii să fie cât mai proaspătă iar lectura de loisir să țină pasul cu noutățile editoriale.

Mii de cărți, ziare, reviste, CD-uri si DVD-uri au ajuns pe rafturile Bibliotecii Județene Alba în anul 2023

De aceea, într-o bibliotecă, un loc important îl are serviciul de achiziții, care se constituie în principala sursă de înnoire a colecțiilor, alături de donații și depozit legal.

Citește și: Ghișeele de relații cu publicul ale Inspectoratului de Poliție Județean Alba vor funcționa, temporar, în Alba Mall. Care este motivul mutării

În anul 2023, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat un număr total 3299 titluri de carte, respectiv un număr de 4425 de unități de bibliotecă (cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc.) cărora li se alătură 1821 unități de bibliotecă primite prin donații, 8 abonamente la ziare și reviste și un număr de 108 unități de bibliotecă primite cu titlul de depozit legal.

Având în vedere că marea parte a colecțiilor au fost înnoite și completate prin achiziție, în anul 2023 a fost cheltuită suma de 175190,82 lei și au rămas necheltuiți 24809,18 lei, prin apariția ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 90 din 27 octombrie 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență.

Politicile privind achiziția și donația de unități de bibliotecă au la bază regulamente adoptate de către consiliul de administrație al bibliotecii, astfel încât ambele servicii să se facă echilibrat iar documentele achiziționate să poată furniza o arie largă de cunoștințe din toate cele opt domenii găzduite de bibliotecă.

Informarea privind producția editorială se face în cadrul activităților de animație de bibliotecă, a târgurilor de carte, prin intermediul întâlnirilor directe cu editorii, scriitorii și librarii, prin sondarea pieței sau prin consultări directe cu utilizatorii.

Citește și: O sfântă pe care o sărbătorim pe 21 decembrie a fost logodită cu un senator păgân. Ucisă pentru un motiv incredibil

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă în continuare cititorii, de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc. ce pot fi împrumutate la domiciliu sau în regim de sală de lectură.”, au declarat reprezentanții Bibliotecii Județene “Lucian Blaga” din Alba.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut