miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalMinistrul Apărării din Germania, semnal de alarmă pentru Europa: „Putin ar putea...

Ministrul Apărării din Germania, semnal de alarmă pentru Europa: „Putin ar putea extinde războiul din Ucraina”

Date:

Știri relevante

spot_img

„Auzim ameninţări de la Kremlin aproape în fiecare zi – cel mai recent din nou împotriva prietenilor noştri din statele baltice”, a declarat Pistorius într-un articol publicat de cotidianul Tagesspiegel vineri, la exact un an de la preluarea mandatului de ministru federal al apărării.

Ministrul Apărării din Germania, semnal de alarmă pentru Europa: „Putin ar putea extinde războiul din Ucraina”

Referitor la armata germană (Bundeswehr), Boris Pistorius a accentuat: „Trebuie să ne consolidăm rapid capacităţile de apărare, în contextul urgenţei situaţiei ameninţării”.

„Aşadar, trebuie să luăm în calcul faptul că Vladimir Putin ar putea chiar ataca o ţară NATO cândva”, a afirmat Boris Pistorius, care a estimat că, dacă ar fi să se întâmple, acest lucru ar avea loc peste „5-8 ani” începând de acum.

Citește și: Presa germană susține că Rusia ar putea ataca NATO iarna viitoare. România e printre țintele lui Putin

Prin apelul său ca Bundeswehr să devină „pregătită de război”, Pistorius a dorit să „zdruncine societatea” germană. El aşteaptă propuneri pentru reintroducerea unei versiuni a serviciului militar obligatoriu până în aprilie, după ce ţara sa a renunţat la acesta în 2011.

Potrivit ministrului german, industria apărării trebuie să devină mai eficientă. Boris Pistorius s-a pronunţat pentru reformarea datoriei publice, din raţiuni de securitate. „Cu un mecanism al datoriei în forma actuală, nu vom trece traversa aceste crize teferi”, a explicat el.

Germania își păstrează muniția pentru un război cu Rusia

Pe de altă parte, reprezentantul Berlinului a respins cererile de suplimentare a ajutorului militar german pentru Ucraina, spunând că Bundeswehr nu poate ajunge la „epuizare” şi lăsa Germania „lipsită de apărare”.

Citește și: Ce face NATO pentru a-l intimida pe Putin? Mobilizează zeci de mii de soldați. Ce se va întâmpla

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei, susţinând că efectuează o „operaţiune militară specială de denazificare” în ţara vecină şi de protejare a comunităţii rusofone.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut