miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateNATO și SUA vor să investească sute de milioane de dolari într-o...

NATO și SUA vor să investească sute de milioane de dolari într-o bază din Ardeal. Statul întârzie procesul

Date:

Știri relevante

spot_img

NATO și SUA vor să investească sute de milioane de dolari în două baze din România. Statul întârzie procesul modernizării bazelor din Ardeal și Dobrogea.

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor semnalează o întâlnire România – NATO la nivel înalt, în urma căreia au ieșit la suprafață anumite probleme imputabile părții române.

NATO și SUA vor să investească sute de milioane de dolari într-o bază din Ardeal. Statul întârzie procesul

Astfel, generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni, la sediul MApN, cu generalul Christopher Cavoli, Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Comandamentului Armatei Statelor Unite ale Americii în Europa (USEUCOM), scrie jurnalistul pe blogul său.

Citește și: NATO, pe picior de război? Ce spune Jens Stoltenberg despre un posibil atac al Rusiei

Potrivit MApN, cei doi generali au discutat despre situația regională de securitate și despre implementarea setului de planuri subsumate Conceptului Descurajării și Apărării în spațiul euro-atlantic, inclusiv prin coroborarea acestora cu documentele naționale de planificare a apărării.

De asemenea, cei doi au analizat progresele în demersul de modernizare a bazelor aeriene de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu.

În contextul în care aliații, prin fonduri SUA şi NATO, întăresc cu sute de milioane de dolari bazele românești, se constată unele întârzieri cauzate exclusiv de partea română.

Citește și: Ce face NATO pentru a-l intimida pe Putin? Mobilizează zeci de mii de soldați. Ce se va întâmpla

MApN mai precizează că șeful Statului Major al Apărării a reiterat importanța componentei cooperării militare în cadrul Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, evidențiind faptul că “prezența colegilor americani în țara noastră aduce robustețe pentru arhitectura aliată de securitate în regiunea Mării Negre și reprezintă un vector major de creștere a interoperabilității între structuri”, se spune în materialul postat pe blogul lui Radu Tudor.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut