miercuri, iulie 3, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleMuzicăNicolae Furdui Iancu, aniversat la 45 de ani de carieră! Artistul din...

Nicolae Furdui Iancu, aniversat la 45 de ani de carieră! Artistul din Țara Moților și-a dedicat viața cântecului popular

Date:

Știri relevante

spot_img

În seara de Paşti, la emisiunea „Petrecere… cu cântec!” difuzată pe TVR, Nicolae Furdui Iancu, artistul care ştie să emoţioneze orice suflet de român prin cântecele sale, a fost aniversat la împlinirea a 45 de ani de carieră.

Nicolae Furdui Iancu a fost aniversat, în seara de Paște, la împlinirea a 45 de ani de carieră. Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii „Petrecere… cu cântec!” difuzată pe TVR1, a organizat petrecerea pentru artistul născut pe plaiurile județului Alba.

Nicolae Furdui Iancu, aniversat la 45 de ani de carieră!

La petrecerea dată în cinstea lui i-au fost alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Mariana Ionescu Căpitănescu, Viorica Macovei, Dinu Iancu Sălăjanu, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații – Tudor Furdui Iancu, Bogdan Toma şi Ovidiu Homorodean.

Citește și: Performanțe remarcabile pentru elevii Seminarului Teologic din Alba Iulia. Au obținut 7 premii la Olimpiada de Limbi Clasice

Pe scenă au urcat şi alţi invitaţi surpriză, atât din lumea folclorului, cât şi reprezentanţi ai altor genuri muzicale.

Acompaniamentul muzical şi coregrafia au fost asigurate, pentru ediţia de Paşti, de Orchestra şi Ansamblul Junii Sibiului.

S-a cântat şi s-a dansat tango, vals, samba, iar invitaţii au surprins atât aniversatul, cât şi telespectatorii, cu interpretări inedite!

Nu au lipsit imaginile din arhiva Televiziunii Române, detaliile despre cei 45 de ani de cântec ai artistului din Ţara Moţilor, momentele muzicale în premieră și duetele inedite.

Nicolae Furdui s-a născut în satul Poiana, comuna Sohodol. La vârsta de cinci ani s-a stabilit cu părinții la Abrud.

Citește și: Locul din România unde se sărbătorește Paștele Cailor. Care este motivul pentru care se numește așa?

În muzica populară a debutat la sfârșitul anilor ’70, la Festivalul de Folclor din Drobeta Turnu-Severin, unde a câștigat premiul I.

În 1985 a avut prima apariție televizată, în cadrul emisiunii „Tezaur folcloric”, de la TVR. A câștigat, în același, Festivalul de Folclor „Steaua Dunării” din Galați și a obținut, apoi, marele premiu la concursul „Floarea din Grădină”.

A înființat în anul 1987 la Alba Iulia grupul folcloric „Crai Nou”.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut