miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitate„Nu am aer”. Moartea Alexandrei a trezit furie față de sistemul care...

„Nu am aer”. Moartea Alexandrei a trezit furie față de sistemul care a ucis-o. Fratele ei: „Medicii ar trebui să salveze vieți, nu să omoare”

Date:

Știri relevante

spot_img

Moartea unei tinere gravide pe care medicii au refuzat să o îngrijească în afara programului a provocat proteste în stradă în Botoșani.

Cum a fost posibil?, se întreabă oamenii revoltați, care cer dreptate pentru Alexandra (25 de ani) – mamă a trei copii, cel mai mare de cinci ani.

„Nu am aer”

Ultimul mesaj pe care Oana Maxim l-a primit de la cea mai bună prietenă a sa Alexandra a fost: „mă simt rău, sângerez, am dureri de burtă.”

Câteva minute mai târziu, Alexandra Ivanov, de 25 de ani, mamă a trei copii – de 1, 4 și 5 ani – și însărcinată în 13 săptămâni, a ajuns la maternitatea din orașul său natal, Botoșani, cu dureri îngrozitoare în zona abdominală și cu speranța că medicii o vor face bine.

Doar că medicii care ar fi trebuit să-i scoată din burtă bebelușul mort, pentru a-i salva viața, nu se aflau atunci în spital. Nu au venit nici după ce tânăra gravidă i-a implorat, prin mesaje, să vină să o chiureteze.

Să aștepte până a doua zi, i-au spus aceștia.

Citește și: Țânțarii sunt tot mai rezistenți la insecticide. Mulți copii ajung la spital după ce sunt înțepați de insecte

Câteva ore mai târziu, în dimineața zilei de vineri, 18 august, Alexandra a murit.

Iar detaliile cazului său, care s-au împrăștiat pe social-media, i-au revoltat nu doar pe cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Alexandra, ci și pe mii de alte persoane care au auzit povestea ei.

„Nu mai am aer”, printre ultimele cuvinte transmise de Alexandra familiei sale, a devenit motto-ul unor proteste care au început la Botoșani după moartea tinerei și care continuă și în zilele următoare.

Pe social-media, protestul este chiar și mai numeros, cu mii de oameni care au postat indignați despre moartea Alexandrei; unii și-au pus la profil motto-ul „nu am aer”, alții au cerut demisia celor responsabili.

Fratele Alexandrei: „A fost un film de groază”

Vlad Miron, fratele Alexandrei, nu a știut până dimineața că sora lui este la maternitate.

„A fost un film de groază, o nepăsare. Pot să spun că s-a întâmplat o crimă, dar o crimă ieșită din comun. Dacă știam, poate încercam să fac ceva, dar am aflat dimineață de la mama mea când m-a sunat prima dată, și apoi la 10 minute m-a sunat și mi-a spus că a murit”, a spus Vlad Miron.

Fratele Alexandrei spune că sora lui nu se afla prima dată la maternitatea Botoșani, ci primele trei nașteri le-a făcut tot la aceeași maternitate, la aceeași doctoriță.

Citește și: FOTO Prăpăd în Apuseni după furtuna de joi: Arbori căzuți și scurgeri de aluviuni pe drumurile principale

„Sunt vinovați medicii care erau în spital și medicul curant care nu s-a implicat deloc. Păi cu atâtea mesaje și telefoane și să îi spui «ce mă deranjezi la ora asta?» și îi închizi telefonul în nas?”, ne-a spus, plângând, Vlad Miron.

Împreună cu familia, Vlad Miron va da în judecată și spitalul și medici.

„Eu nu am pomenit așa ceva. Destinul lor este să salveze vieți, nu să omoare oameni. Când te duci la spital te duci cu gândul să te faci bine. Acolo i-a făcut o simplă perfuzie”, a spus fratele Alexandrei, potrivit românia.europaliberă.org.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut