joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalO familie de români a ocupat apartamentul unei bătrâne din Spania în...

O familie de români a ocupat apartamentul unei bătrâne din Spania în timp ce femeia se afla în străinătate: „Nu mă vor da afară”

Date:

Știri relevante

spot_img

O familie de români este subiectul unui scandal uriaș la Madrid. S-a instalat în apartamentul ueni femei care era în vizită la fiica ei, în Canada. 

Ei susțin că au intrat pentru că au crezut că proprietarul a abandonat casa după ce nu a răspuns la ușă timp de o lună.  Aceștia au fost evacuați în cele din urmă de poliție.

O familie de români a ocupat apartamentul unei bătrâne din Spania în timp ce femeia se afla în străinătate: „Nu mă vor da afară”

Se pare că în Spania este foarte simplu să ocupi o casă. Din acest motiv familia de români a intrat în apartamentul respectiv. Cei care fac acest lucru sunt cunoscuți sub denumirea de squatters.

„Cunosc legea și până nu se face plângere nu mă vor da afară”, a declarat românul, care susține că se cheamă „Corcele”. El a intrat cu soția sa într-un apartament din cartierul Lavapiés din Madrid, a scris ziarulromesc.es.

Proprietara, pe nume Pepi, are 86 de ani. În ianuarie a plecat pentru a-și vizita fiica în Canada, la Toronto. Acolo a suferit o intervenție chirurgicală la ochi și este îngrijită de familia ei. 

Citește și: Elevii Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, în top la Olimpiada sportului militar liceal: Aur la handbal și șah

Corcele, originar din România, asigură că cunoaște bine legea și că știe că atâta timp cât nu există plângere de la proprietar nu pot fi evacuați. El susține că apartamentul era plin de praf când l-a găsit și a crezut că nimeni nu mai locuiește acolo.

Squatter-ul arată că avea și alte informații despre proprietarul locuinței. Și-a dat seama că această femeie nu locuise aici de peste un an. Am crezut că a părăsit apartamentul și a plecat să locuiască cu familia ei în Canada. Românul are un băiețel de 6 ani pe care l-a dus să locuiască cu părinții până la rezolvarea situației.

A ajuns în Spania în urmă cu 15 ani, apoi a plecat la muncă în Germania și a decis să se întoarcă în Spania în urmă cu câteva luni. „Trăiesc pe stradă pentru ca fiul meu să meargă la școală ”, susține el.

„Știam legea, de aceea am făcut ce am făcut. Atâta timp cât nu există plângere de la proprietar, nu ne pot da afară”, a declarat el la „Espejo Público” de la Antena3.

Vecinii spun că squatterii au jefuit casa și au luat obiecte de valoare. Cuplul neagă acest lucru și afirmă că „dacă mâine vine proprietarul casei, îi vom returna apartamentul, îi vom cere iertare și îi vom dărui toate obiectele de valoare”. Ei susțin că și-au dat seama că „cutia poștală de pe podea era plină de scrisori și avea buteliile de butan afară”.

Citește și: „Caravana cu păpuși” a Teatrului de Păpuși Prichindel Alba Iulia a ajuns astăzi la Sebeș. Zeci de copii au luat parte la spectacolul „Scufița roșie”

Românii susțin că au intrat în casă după ce au bătut de mai multe ori la uşă şi „o lună nu au răspuns la sonerie” şi au aflat că femeia este în străinătate, au decis să intre, când au crezut că au spus „nu se mai întoarce.” „Nu avem unde să locuim. Căutăm cazare temporară până îmi găsesc de lucru”, explică românii la Telemadrid.

„Poliția i-a evacuat pe squatters în cele din urmă, iar serviciile tehnice ale EMVS Madrid au intrat în posesia locuinței”, scrie presa spaniolă.

În Spania, trăiesc aproximativ 1 milion de români. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut