luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateO femeie din Alba Iulia, păcălită de hackeri prin metoda „Phishing”. A...

O femeie din Alba Iulia, păcălită de hackeri prin metoda „Phishing”. A rămas fără mii de lei în cont după ce a primit un mesaj pe telefon

Date:

Știri relevante

spot_img

O femeie din Alba Iulia a fost păcălită de hackeri prin metoda „Phishing”. A rămas fără mii de lei în cont după ce a primit un mesaj pe telefon și a accesat un link.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă seria informărilor care au drept scop atenționarea populației în legătură cu fraudele informatice, plecând de la un exemplu concret.

O femeie din Alba Iulia, păcălită de hackeri prin metoda „Phishing”. A rămas fără mii de lei în cont după ce a primit un mesaj pe telefon

La data de 6 februarie 2024, la Serviciul de Investigații Criminale a fost înregistrată plângerea unei femei de 61 de ani, din Alba Iulia, care a fost victima unei infracțiuni informatice prin metoda phishing.

Aceasta a primit un mesaj, pe telefonul mobil, de la un expeditor care s-a dat drept reprezentant al băncii la care deține un cont, prin care i-a fost comunicat faptul că datele contului bancar trebuie actualizate, pentru a evita blocarea acestuia.

Citește și: Focar de pestă porcină în Alba! Localități întregi din județ sunt sub supravegherea DSVSA

Femeia a accesat linkul din mesaj și a completat datele solicitate, respectiv nume, prenume, datele cardului bancar precum și codurile primite ulterior, prin SMS, ca fiind din partea băncii, pentru autentificare în aplicația bancară.

Escrocii au obținut, astfel, control asupra banilor femeii și au efectuat tranzacții frauduloase, în valoare de 5.964 de lei și au lichidat un depozit de 10.000 de lei.

Stimați cetățeni, mesajele și e-mail-urile falsificate sunt o modalitate comună prin care infractorii încearcă să obțină datele personale. Este crucial să verificați cu atenție adresa electronică (URL-ul) și să nu răspundeți solicitărilor fără a verifica autenticitatea acestora la banca emitentă.

În cazul primirii unor mesaje prin email, trebuie verificată adresa de email a expeditorului, chiar dacă emailul pare transmis de bancă, pentru că escrocii se folosesc de denumirea băncilor atunci când creează adresele de email pe care le folosesc în activitatea infracțională.

Dacă aceasta nu corespunde cu adresa de email a băncii al cărui client sunteți, ați putea fi tința unui atac de tip phishing.

Citește și: Adăposturile antiaeriene din România au ajuns depozite de murături. Ce facem în caz de război?

Trebuie să cunoașteți că, pentru actualizarea datelor personale bancare, este necesară prezența fizică a persoanei la ghișeul unității bancare.

În plus, băncile nu cer datele cardului bancar. Ele dețin această informație și nu ar avea motiv să o ceară printr-un email sau printr-un SMS.

Prin atenție sporită, reduceți riscul de a cădea în capcana pishingului!

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut