duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateO nouă acțiune a IPJ Alba dedicată siguranței tinerilor. Ce a prevăzut...

O nouă acțiune a IPJ Alba dedicată siguranței tinerilor. Ce a prevăzut și cum au fost recompensați elevii

Date:

Știri relevante

spot_img

Ieri, 9 mai, la Centrul de Activități din Alba Mall, a fost organizată o nouă acțiune dedicată siguranței tinerilor, prevăzută în Proiectul SCUT – Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți.

Sub sloganul ”diSCUT”, peste 130 de elevi de liceu, care fac parte din echipele participante la proiect, alături de profesorii îndrumători, au avut prilejul să interacționeze cu domnul Leon Magdan – Profesorul de Joacă, într-o atmosferă relaxantă.

O nouă acțiune a IPJ Alba dedicată siguranței tinerilor. Ce a prevăzut și cum au fost recompensați elevii

Atenția tinerilor a fost captivată cu subiecte legate personalitățile județului, obiectivele turistice, curiozități din natură, interacțiune socială dar și cu subiecte legate de alegerile corecte și sănătoase.    

Tinerii au fost încântați de teatrul de umbre, prezentat de domnul Leon Magdan, iar cele două ore petrecute împreună s-au scurs cu repeziciune și au desenat, pe fețe lor, zâmbete.

Toți au fost recompensați cu bilete la film și jocuri logice. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Alba Mall.

Citește și: ADR Centru: Mesajul „Folosește-ți votul!” a ajuns în Regiunea Centru la peste 1.800 de cetățeni

Astfel de activități, ca alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, vor fi organizate și pentru alți elevi din unitățile de învățământ din județul Alba.

Proiectul SCUT este derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia și are ca scop atragerea liceenilor în activități informativ – preventive dar și în competiții sportive care să aibă ca finalitate creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și familie precum și încurajarea implicării în activități sportive, ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut