joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleO nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României. De...

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României. De unde provine?

Date:

Știri relevante

spot_img

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României. Este o pasăre caracteristică ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii.

O specie nouă pentru avifauna din România a fost observată pe Lacul Tătaru din judeţul Brăila.

O nouă specie de pasăre a fost descoperită pe teritoriul României. De unde provine?

O specie nouă pentru avifauna din România a fost observată pe Lacul Tătaru din judeţul Brăila, unde a fost identificat un pescăruş mediteranean, transmite Societatea Ornitologică Română.

Larus audouinii este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii. Acesta are ciocul roşu, picioarele gri-albăstrui şi spatele de un gri foarte deschis.

Citește și: COD GALBEN de furtuni în Alba și alte județe din țară. Vor fi cantităţi însemnate de precipitaţii

“La finalul a două zile de teren în timpul cărora a participat la amplasarea unor noi cuiburi artificiale pentru şoimii dunăreni, în drum spre casă colegul nostru Ciprian Fântână a identificat o specie nemaivăzută în România până acum.

Larus audouinii este un pescăruş caracteristic ţărilor din jurul Mediteranei şi coastei nord-vestice a Africii.

Ca aproape toate celelalte specii de pescăruşi (peste 50), este întâlnit în zone acvatice, deşi preferă ţărmurile marine, şi este un ihtiofag (se hrăneşte cu peşte), dar şi omnivor oportunist (consumă orice materie organică găseşte – insecte, crustacee, plante etc.)”, reiese dintr-un articol postat pe pagina de internet a SOR.

Conform aceleiaşi surse, pescăruşii sunt printre speciile cel mai dificil de identificat în teren şi există numeroase cărţi dedicate diferenţierii unui pescăruş de altul.

Citește și: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia au câștigat locul I la Etapa Județeană a Concursului „Democrație și Toleranță”

“Speciile de păsări nou observate la noi în ultimii ani (şi nu sunt puţine!) nu reflectă neapărat o stare mai bună a habitatelor, ci sunt mai degrabă un semn al creşterii numărului de observatori specializaţi (amatori sau profesionişti), al creşterii accesibilităţii instrumentelor optice necesare pentru observarea (şi imortalizarea) păsărilor (binocluri, lunete, aparte foto cu teleobiectiv), al creşterii disponibilităţii de timp şi resurse a celor care au această pasiune şi/sau profesie şi, de ce nu, al eficientizării comunicării dintre cei care pot confirma, verifica şi împărtăşi bucuria adusă de inedit”, arată SOR. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut