duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateO româncă de 29 de ani a murit după ce a așteptat...

O româncă de 29 de ani a murit după ce a așteptat 3 ore ambulanța. Spitalele erau aproape

Date:

Știri relevante

spot_img

O româncă de 29 de ani a murit după ce a așteptat 3 ore ambulanța. Spitalele erau aproape. Familie care locuiește în Italia încearcă să-i împiedice pe procurori să închidă dosarul morții fiicei lor.

Paula Onofrei a început să se simtă rău, iar sora ei a sunat la serviciul de urgență. Nu i s-a spus că nu este nicio ambulanță disponibilă. Astfel că, deși erau trei spitale la 10-15 kilometri de casa lor, conform spuselor mamei, tânăra a murit în așteptarea ajutorului medicilor. 

O româncă de 29 de ani a murit după ce a așteptat 3 ore ambulanța. Spitalele erau aproape

Părinții ei erau în România în vizită la rude, în ziua tragediei. 

Familia Paulei Onofrei crede că fata ar fi putut fi salvată. Din momentul în care i s-a făcut rău până au ajuns medicii la ea au durat 3 ore, iar sora ei a sunat de 4 ori la serviciul de urgență. 

Cauza decesului este un ulcer perforat. Procurorii vor să închidă cazul. Nu s-a găsit niciun vinovat. Însă familia se opune. 

”A trecut un an și jumătate și sunt încă blocată în acea zi, nu s-a schimbat nimic”, a spus Rebecca Onofrei, sora mai mică a Paulei. 

Citește și: FOTO Elevii Liceului Militar din Alba Iulia învață lecțiile cu tehnologia realității virtuale. Cum trăiesc „experiențe unice”

În dimineața zilei de 23 iulie 2022, Paula și Rebecca erau singure acasă, părinții lor erau în România, în vizită la rude. Paula, în vârstă de 29 de ani, începe să acuze simptomele a ceea ce se va dovedi, mai târziu, a fi un ulcer perforat.

“Nu-mi mai simt mâinile și picioarele”, i-ar fi spus ea surorii sale, care cheamă ajutoare. 

În total, Rebecca dă patru telefoane, cerșind ajutor într-un mod din ce în ce mai disperat, pe măsură ce starea Paulei se înrăutățește. Lucrătorii din sănătate ajung la casa familiei Onofrei, în cartierul Casalotti de la periferia Romei, când nu mai este nimic de făcut. 

Moartea Paulei a fost declarată la ora 17.14. Primul apel telefonic de la soră este de la ora 13.03.

„Nimeni nu i-a spus Rebeccăi că nu sunt ambulanțe disponibile – a spus avocatul familiei Onofrei, Aurelio Padovani – dimpotrivă, la fiecare telefon, operatorul repeta că venim. Fata, ne amintim, avea doar 18 ani, a avut încredere”.

La un an și jumătate de la deces, procurorul Attilio Pisani a cerut clasarea „urmăririi penale, excluzând existența unei conduite profesionale condamnabile, care pot fi considerate eficiente din punct de vedere cauzal în stabilirea decesului” . 

Cu alte cuvinte, niciun proces și deci nimeni responsabil de moartea Paulei, deoarece condițiile ei ar fi fost prea grave și de aceea ar fi fost imposibil să-i salveze oricum viața.

Paula, alături de mama și sora ei

O palmă în față pentru familia Onofrei. „Cum pot stabili cu certitudine că nu ar fi fost salvată cu intervenția în timp util? – repetă Artemiza, mama Paulei – sunt trei spitale la doar 10-15 km distanță de casa noastră.

Ar fi putut ajunge la spital în mai puțin de o jumătate de oră, când condițiile lui nu erau încă atât de grave. De ce vor cei care anchetează să arhiveze totul?”.

Familia Paulei a prezentat contestație redactată de avocatul lor, Aurelio Padovani, care poate fi rezumată în trei puncte fundamentale.

Citește și: Omenia, floare rară! Casa unor copii orfani dintr-o comună din Munții Apuseni, reparată de tinerii din comunitate: „Ajută-ți aproapele”

În primul rând, pentru că nimeni nu i-a spus Rebeccăi să găsească o soluție alternativă pentru că nicio ambulanță nu va sosi în curând. 

Și aici ajungem la al doilea punct, unde au fost amplasate vehiculele de urgență pe 23 iulie 2022?

Ce făceau și de ce nu a ajuns nimeni la casa lui Onofrei înainte de un al patrulea apel la telefon?

Al treilea și ultim punct, consultanții procurorului nu ar oferi niciun exemplu sau precedent clinic capabil să dea crezare tezei lor, și anume că Paula nu ar fi putut fi salvată, scrie fanpage.it.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut