joi, februarie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăInternaționalO țară din UE adună mucurile de țigări și le transformă în...

O țară din UE adună mucurile de țigări și le transformă în asfalt pentru șosele

Date:

Știri relevante

spot_img

O țară din UE adună mucurile de țigări și le transformă în asfalt pentru șosele. Milioane de mucuri de țigări vor fi reutilizate într-un mod practic.

Acestea vor fi colectate în cadrul unei campanii și folosite la fabricarea asfaltului pentru șosele.

O țară din UE adună mucurile de țigări și le transformă în asfalt pentru șosele

Doar o treime din resturile celor 18 miliarde de țigări fumate zilnic în întreaga lume ajung la coșurile de gunoi sau în procesul de reciclare. Autoritățile din Bratislava au deschis, însă, o nouă cale în reciclarea acestor deșeuri, relatează Euronews.

În perioada organizării târgurilor de Crăciun, compania municipală de salubritate din capitala Slovaciei a testat containere special concepute pentru colectarea filtrelor de țigări obișnuite, dar și a celor din țigările electronice.

Citește și: Alex Dreghici, agent operativ SASS la Penitenciarul Aiud, a decedat la doar 31 de ani: „Ne-a părăsit un om de mare caracter”

Autoritățile din Bratislava plănuiesc să folosească chiștoacele pentru fabricarea asfaltului pentru străzi și șosele, iar autoritățile speră că acest lucru va contribui la curățarea locurilor publice și la o reutilizare practică a resturilor de țigări.

Compania de salubritate Odvoz a Likvidácia Odpadu (OLO) a anunțat că va amplasa containerele speciale la toate evenimentele publice care se vor desfășura în acest an în Bratislava. OLO va contribui, în colaborare cu consiliul local și cu alte două companii, la transformarea materialului colectat în asfalt pentru șosele.

“Dacă vizitatorii la un festival, la o cursă de alergare, piață sau alt eveniment public aruncă țigările într-un container special, vor contribui nu doar la un mediu mai curat, dar și la recuperarea materialului din acest tip de deșeu”, a arătat într-un comunicat Martina Čechová, manager de economie circulară la OLO.

Mucurile adunate vor fi transformate într-o masă de fibre speciale, iar apoi aceasta este adăugată într-o mixtură pentru prepararea bitumului.

Nu este prima oară când mucurile de țigări sunt folosite pentru a face drumuri. În Slovacia există o șosea asfaltată cu un amestec de bitum și resturi de țigări, în Žiar nad Hronom, o regiune centrală a țării, și se pare că este primul drum de acest tip din lume.

Citește și: Albaiulianca Miriam Bulgaru debutează în calificările Australian Open. O va întâlni pe chinezoaica Ye-Xin Ma

Mucurile de țigări au un impact puternic asupra naturii. Acestea eliberează substanțe toxice care pot contamina apa, solul și ecosistemele. Doar o treime din cele 18 miliarde de chiștoace generate zilnic pe plan mondial ajung în sistemul de reciclare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut