duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateOraș din România, terorizat de șacali. Oamenii se tem să mai iasă...

Oraș din România, terorizat de șacali. Oamenii se tem să mai iasă din case: „Am ieșit cu sapa”

Date:

Știri relevante

spot_img

Oraș din România, terorizat de șacali. O bandă de şacali a terorizat un întreg cartier, iar locuitorii cer o intervenție de urgență a autorităților.

Într-un cartier din Galați o bandă de şacali pare să fi făcut un obicei din a-i vizita pe locuitori. Oamenii evită să iasă din case și spun că animalele sălbatice sunt deosebit de agresive în această perioadă.

Oraș din România, terorizat de șacali. Oamenii se tem să mai iasă din case: „Am ieșit cu sapa”

În întreaga țară, populația de şacali a crescut exponențial. Specialiștii ne avertizează să fim precauți în preajma acestor mamifere carnivore periculoase, deoarece pot ataca și pot transmite boli grave.

Rezidenții din cartierul Cantemir din Galați au trăit un coșmar, audând urletele şacalilor. Speriați, oamenii s-au adunat în fața blocului, echipați cu tot ce au putut găsi în casă, încercând să îi alunge pe șacali.

Citește și: VIDEO Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural Apuseni. E unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale

Ei au solicitat intervenția jandarmeriei, dar atunci când forțele de intervenție au sosit, şacalii nu mai erau de găsit. O localnică a povestit pentru Observator cum s-a întâlnit foarte aproape cu un animal.

„Aseară am ieşit eu, cu soţul, copilul, cumnata, cu greblă, cu sapă, ca să facem gălăgie. S-a nimerit a fi un taximetrist care a pus fază, lungă a început să claxoneze, şi au început să fugă”, a spus aceasta pentru sursa citată.

„Acum doi ani se auzeau, dar undeva în pădure. Acum au început să se audă din ce în ce mai aproape”, a mai povestit o altă femeie.

Șacalii sunt animale foarte periculoase

Şacalii au fost observați și filmați într-o zonă care este la o distanță foarte mică, aproximativ 20-30 de metri, de primele blocuri din cartier. Pădurea se află vizavi de blocuri, la aproximativ 100 de metri distanță.

Biologii explică că, în acest timp, şacalii se înmulțesc și fac tot posibilul să supraviețuiască.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște? Temperaturi mai ridicate decât cele normale

Specialiștii veterinari avertizează că, în cazul în care suntem zgâriați sau mușcați de un şacal, există riscul de îmbolnăvire.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut