luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăPentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg....

Pentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg. Ce vor putea admira vizitatorii

Date:

Știri relevante

spot_img

Pentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg. Iată ce vor putea admira vizitatorii.

Pentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg, începând de luni, 5 februarie, odată cu deschidea oficială a muzeului cu același nume.

Pentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg. Ce vor putea admira vizitatorii

Vizitatorii vor putea admira o primă expoziție de bază, care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimente cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor.

Între curatorii virtuali ce îi vor întâmpina pe musafirii curioși se numără și Regina Isabella, care își va spune povestea, alături de o serie de personaje relevante pentru diversele epoci.

Citește și: FOTO Unirea Principatelor Române, sărbătorită într-un mod inedit la Sebeș. Elevii au avut parte de o lecție interactivă de istorie

Acestei prime părți a expoziției permanente îi vor urma în scurt timp alte două, care vor aduce în prim-plan și mai multe personaje principale: principi, principese, guvernatori și mandatați imperiali care au jucat un rol semnificativ în evoluția Transilvaniei.

Accesul în sectorul expozițional se va face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza unui bilet de intrare care va fi eliberat gratuit pe perioada lunii februarie.

Afiș expoziție Palatul Principilor Foto Palatul Principilor

Pentru o experiență cât mai relevantă în cadrul muzeului, vizitele vor beneficia de ghidaj de specialitate, acestea fiind programate din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 9.00.

Astfel, ultima intrare în expoziție are loc la ora 16.30. Pentru același considerent, nu va fi permis accesul grupurilor mai mari de 15 persoane o dată.

Citește și: Un savant român a realizat prima fotografie subacvatică din istorie. Ce greșeală a comis pe fundul apei

Începând cu această lună, Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei va fi deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00, excepție făcând ziua de luni, 5 februarie, ziua inaugurării, când sunteți așteptați, cu drag, în vizită.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut