luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuAiudPerformanță de excepție pentru doi elevi din Aiud! Gabriel și George au...

Performanță de excepție pentru doi elevi din Aiud! Gabriel și George au obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică

Date:

Știri relevante

spot_img

Performanță de excepție pentru doi elevi din Aiud! Gabriel și George au obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică.

Pentru al treilea an consecutiv, echipajul format din elevii Radu Gabriel Claudiu și Trîmbițaș George Bogdan din clasa a XI-a B, profil matematică-fizică intensiv engleză, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, coordonați de profesoara Humeniuc Ramona, s-a calificat la faza Națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică pentru Elevi, desfășurată în perioada 29 mai– 2 iunie 2024 la Suceava, unde reușitele muncii asidue în echipă au fost încununate de succes, obținând mențiune și medalia de argint, la secțiunea Tehnologia Informației-Seniori.

Performanță de excepție pentru doi elevi din Aiud! Gabriel și George au obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică

Olimpiada ONCS aflată la a IV-a ediție este organizată de Ministerul Educației, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică Cygnus – centru UNESCO și este o competiţie interdisciplinară pentru echipe de elevi, care are drept obiective generale formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice creativităţii în domeniul ştiinţific şi tehnic, cu scopul identificării de soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea.

Citește și: Două eleve din Ocna Mureș au obținut rezultate deosebite la Concursul național “Educație pentru sănătate”

Totodată, ONCS îşi propune identificarea elevilor capabili de performanţă şi atragerea lor spre domeniul ştiinţific şi ingineresc, al dezvoltării talentului creativ, precum şi stimularea şi motivarea formării profesorilor în abordarea metodelor didactice diferenţiate şi a temelor avansate, interdisciplinare şi transdisciplinare.

ONCS promovează, de asemenea, valorile culturale și etice fundamentale, competitivitatea onestă și comunicarea interpersonală.

Astfel, ONCS se diferenţiază în cadrul olimpiadelor şcolare prin accentul pus pe creativitate, muncă în echipă şi dezvoltarea de proiecte, competenţe necesare tinerilor în contextul evoluţiilor tehnologice recente din industrie şi societate.

Citește și: Albaiulianul Eric Odveremean, în top la Campionatul European de Karate. A obținut locul III

„Felicitări pentru performanța obținută, pentru eforturile depuse! O echipă de succes!”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut