duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațiePerformanță de excepție pentru Seminarul Teologic din Alba Iulia: Nouă elevi s-au...

Performanță de excepție pentru Seminarul Teologic din Alba Iulia: Nouă elevi s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice

Date:

Știri relevante

spot_img

Performanță de excepție pentru elevii Seminarului din Alba Iulia! Nouă elevi s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice.

„În data de 22 martie 2024, elevi ai Seminarului, iubitori ai fascinantei lumi dezvăluite de limbile clasice, „rarae aves” într-o epocă de dominaţie strivitoare a matematicilor şi a informaticii, doritori ca, prin cunoaştere şi depăşire de sine, cu dragoste şi competenţă, să-şi dovedească pasiunea pentru învăţare, au participat la etapa județeană a Olimpiade de Limbi Clasice.

Performanță de excepție pentru Seminarul Teologic din Alba Iulia: Nouă elevi s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice

Studiate nu ca scop în sine, ci din perspectiva integratoare a culturii şi a civilizaţiei antice greco-romane, latina şi părintele ei spiritual, greaca, sunt indispensabile tuturor acelora care doresc să aprofundeze teologia (cum altfel ne-am putea apropia de izvoare fără lectura în original a Sfintei Scripturi şi a Părinţilor greci şi latini ai Bisericii?), filosofia, istoria, filologia, dreptul.

Citește și: Elevele românce, în topul Europei la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete: Au luat medalii de aur și argint

Dascălii Angela Rîșteiu și Gheorghe Popa au sădit în cugetul tinerilor spiritul olimpiadei, iar ei, după eforturi deosebite, au înţeles că, prin pasiunea lor, nu cultivă o limbă şi o civilizaţie moarte, ci un „modus vivendi iuventutis”, la fel de actual ca orice altă problemă a momentului.

Elevii care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice sunt:

VLĂZAN N. ANDREI IOAN – clasa a IX-a, Limba greacă veche

PÎCLIȘAN G. A. IOAN CRISTIAN – clasa a IX-a, Limba greacă veche

BERCEA R. G. CODRIN ROMULUS – clasa a IX-a, Limba greacă veche

LEAH N.ADRIAN – clasa a IX-a, Limba greacă veche

ȚUCHEL V. IOAN – clasa a X-a, Limba greacă veche

NEAG A. BOGDAN-IONUȚ- clasa a X-a, Limba greacă veche

DAN C. RIAN-CONSTANTIN – clasa a XI-a, Limba greacă veche

NICULA G. GABRIEL-MIHAI – clasa a XI-a, Limba greacă veche

GHINDEA A. I. MATEI – clasa a X-a, Limba latină

Îi felicităm pentru efortul depus şi le dorim ca această competiţie să fie o treaptă spre reuşitele şcolare următoare”, au transmis reprezentanții liceului.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut