miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePeste 100 de servicii sociale şi filantropice, administrate de Arhiepiscopia Ortodoxă de...

Peste 100 de servicii sociale şi filantropice, administrate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. În 2023 au fost inaugurate trei centre sociale

Date:

Știri relevante

spot_img

Peste 100 de servicii sociale şi filantropice, administrate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. În 2023 au fost inaugurate trei centre sociale

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, care administrează peste 100 de servicii sociale şi filantropice, a deschis trei noi centre sociale în 2023, an în care a dispus de un buget de peste 51,5 milioane de lei pentru activitatea social-filantropică, cu aproape o treime mai mult decât în 2022.

Peste 100 de servicii sociale şi filantropice, administrate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. În 2023 au fost inaugurate trei centre sociale

“Pe lângă activităţile cu specific bisericesc, în Arhiepiscopia noastră funcţionează o amplă reţea de servicii sociale la standarde înalte şi se derulează constant o intensă activitate social-filantropică pe care o prezentăm sintetic.

În anul 2023, au fost inaugurate trei noi centre sociale: un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi în Ocna Mureş, unde se desfăşoară activităţi de cazare, îngrijire, de recreere şi socializare, consiliere spirituală şi psihologică pentru 40 de beneficiari, şi două cantine sociale mobile pentru ajutorarea persoanelor în vârstă, în localităţile Baia de Arieş şi Alba Iulia, care acordă hrană unui număr de 80 de persoane vârstnice”, se menţionează în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei.

Sursa citată aminteşte că sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, împreună cu Asociaţia “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, cu filialele sale şi cu alte cinci organizaţii non-guvernamentale eparhiale, administrează 102 servicii sociale şi filantropice, respectiv 51 de centre sociale şi educaţionale pentru copii, 25 de centre sociale pentru persoane adulte cu dizabilităţi, 12 centre pentru persoane vârstnice, trei adăposturi pentru oamenii străzii şi 11 centre pentru diferite categorii de persoane adulte aflate în dificultate.

Citește și: Arhiepiscopul Irineu a efectuat mai multe vizite pastorale în Alba. Ce sfaturi le-a dat preoților pentru a dinamiza viața spirituală

În cadrul acestor centre, dintre care 74 sunt licenţiate, a fost furnizat sprijin constant pentru 5.107 de beneficiari unici.

În paralel, în cuprinsul Eparhiei au fost oferite ajutoare financiare şi materiale ocazionale pentru 15.199 de persoane, prin reţeaua de asistenţă filantropică organizată la nivelul celor 10 protopopiate.

“Bugetul anului 2023 a fost impresionant, ridicându-se la suma de peste 51.522.000 lei, cu 30% mai mare decât în anul precedent.

Sunt de remarcat sumele obţinute din donaţii şi sponsorizări, în valoare de 13.599.224 lei, precum şi valoarea acţiunilor filantropice şi campaniilor caritabile din protopopiate şi parohii, în valoare de 3.253.512 lei, şi care au totalizat 33% din suma totală”, precizează Arhiepiscopia.

În ceea ce priveşte fondurile primite din partea autorităţilor, acestea reprezintă un procent de 66%, fiind obţinute exclusiv în urma participării la licitaţiile de servicii sociale organizate de către Consiliile Judeţene, prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din Alba şi Mureş, precum şi din partea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, în urma proiectelor finanţate prin concursurile de proiecte.

Arhiepiscopia a colaborat şi cu 21 de primării din Alba şi cu 5 din Mureş.

“Demn de menţionat este şi demararea unui nou proiect iniţiat de Asociaţia ‘Filantropia Ortodoxă Alba Iulia’, în parteneriat cu Fundaţia HEKS/EPER România, ‘Incluziune pe piaţa forţei de muncă a tinerilor adulţi din medii defavorizate din România’.

Proiectul vizează două categorii importante de beneficiari, şi anume 100 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a şi 60 de elevi de şcoli profesionale, care vor beneficia de informaţii specializate, consiliere personalizată şi dezvoltarea unor conexiuni solide cu angajatorii din domeniul lor de studiu”, se arată în comunicat.

Citește și: Arhiepiscopul Irineu a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dumbrava din Alba: Un diacon a fost hirotonit preot

Asociaţia “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” a primit din partea Patriarhului Daniel distincţia Medalia şi Diploma Omagială – 2023 “Anul Omagial al Pastoraţiei Persoanelor Vârstnice”, care atestă contribuţia deosebită a acesteia privind îngrijirea şi sprijinirea persoanelor vârstnice, în particular, dar, de asemenea, are în vedere întreaga activitate social-filantropică a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, mai arată Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut