luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătatePeste 40 de infirmiere au fost calificate în profesie de Crucea Roșie...

Peste 40 de infirmiere au fost calificate în profesie de Crucea Roșie Română Filiala Alba: „Sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți”

Date:

Știri relevante

spot_img

Peste 40 de infirmiere au fost calificate în profesie de Crucea Roșie Română Filiala Alba. Potrivit reprezentanților Crucii Roșii, sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți.

Crucea Roșie Română Filiala Alba a finalizat, în ultima parte a acestui an, două serii de cursuri de calificare „infirmieră/infirmier”, în cadrul cărora au fost pregătite peste 40 de persoane.

Peste 40 de infirmiere au fost calificate în profesie de Crucea Roșie Română Filiala Alba: „Sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți”

Cursurile s-au desfășurat la Abrud și la Alba Iulia, având o durată de 6 luni (720 de ore de teorie și practică).

Acest program de formare este autorizat și recunoscut la nivel național și internațional, astfel încât absolvenții pot profesa atât în clinicile și spitalele din România, cât și în cele din străinătate.

Citește și: Statul român pierde 740 milioane € din PNRR pentru sănătate. Rafila vrea să împrumutăm banii. Spitalul Județean Alba, afectat

„Sistemul de sănătate din România are nevoie mereu de oameni bine pregătiți. Potrivit Ministerului Sănătății există un deficit foarte mare, în întreaga țară, de medici, dar și de asistente și infirmiere, astfel încât cursurile noastre vin să formeze o parte din personalul de care este nevoie.

Le urăm succes absolventelor și absolvenților noștri și suntem siguri că vor da dovadă de profesionalism și dedicare în noua profesie medicală pe care și-au ales-o”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

În județul Alba, Crucea Roșie Română are un serviciu de ambulanță cu 7 autospeciale moderne, un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu și organizează cursuri de prim ajutor, de pregătire în caz de dezastre și de formare în diferite profesii medicale.

Citește și: Care sunt categoriile de bolnavi care pot obține scutiri la taxe, impozite și la contribuția de sănătate? Condițiile

În fiecare an, Filiala Alba a Crucii Roșii ajută mii de persoane vulnerabile, organizează cursuri de prim ajutor sau pentru sănătate pentru alte câteva mii de copii sau adulți și derulează numeroase campanii umanitare, educative și de promovare a sănătății.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut