miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePlafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită. Ciolacu: „S-a temperat specula”

Plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită. Ciolacu: „S-a temperat specula”

Date:

Știri relevante

spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că a decis să prelungească cu 60 de zile ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

“Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a preţurilor la alimente, după nebunia creşterilor speculative din trecut.

Plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită. Ciolacu: „S-a temperat specula”

Constat că şi cei care în trecut au criticat această măsură recunosc acum că, în lipsa ei, preţurile ar fi crescut cu până la 20%.

Este clar că plafonarea a temperat creşterile speculative de preţuri, a ajutat la scăderea inflaţiei şi la menţinerea puterii de cumpărare a populaţiei”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citește și: Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru alimente. Prețurile ar putea exploda. Care sunt motivele

El a precizat că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, preţurile din luna decembrie 2023 au fost cu 5,8% mai mari faţă de cele din decembrie 2022, în timp ce în luna iunie 2023 (înainte de introducerea acestei măsuri) diferenţa faţă de aceeaşi lună din anul precedent era de aproape 18%.

“În paralel, voi continua dialogul cu marile lanţuri de magazine, cu care am avut şi astăzi o discuţie foarte constructivă, pentru a construi împreună un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri prin care preţurile să fie ţinute sub control.

Citește și: Ce spune un economist despre prelungirea plafonării alimentelor de bază: „Adaosul s-a transferat la alte produse. Românul tot mai sărac este”

Am o singură condiţie: ca producătorii şi procesatorii români să aibă parte de un tratament corect”, a menţionat prim-ministrul. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut