joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePNL vrea comasarea alegerilor pentru că este în interesul bugetului şi al...

PNL vrea comasarea alegerilor pentru că este în interesul bugetului şi al copiilor care merg la şcoală

Date:

Știri relevante

spot_img

Daniel Fenechiu, senator PNL, a declarat, marţi, că PNL vrea comasarea alegerilor pentru că este în interesul bugetului şi al copiilor care merg la şcoală, pentru că le salvăm 10-12 zile de şcoală.

Daniel Fenechiu a declarat la RFI că PNL vrea comasarea alegerilor din 2024 pentru că este în interesul bugetului şi este în interesul copiilor care merg la şcoală, cărora dacă facem o singură comasare, le salvăm 10-12 zile de şcoală.

PNL vrea comasarea alegerilor pentru că este în interesul bugetului şi al copiilor care merg la şcoală

“Anul 2024 este un an în care sunt prevăzute patru rânduri de alegeri, dintre care alegerile prezidenţiale sunt alegeri în două tururi.

Citește și: Miriam Bulgaru a fost eliminată de la Australian Open. A fost învinsă în primul tur de chinezoaica Ye-Xin Ma

Asta înseamnă că românii ar urma să fie chemaţi la vot de cinci ori, asta înseamnă că de cinci ori, în şcolile din România ar urma întreruperi ale activităţii de circa o săptămână-zece zile, asta înseamnă nişte cheltuieli destul de importante şi chiar dacă ştim foarte bine că democraţia costă, ne gândim că ideea de a face cel puţin o comasare este în interesul românilor, este în interesul bugetului şi este în interesul copiilor care merg la şcoală, cărora dacă facem o singură comasare, le salvăm 10-12 zile de şcoală”, a afirmat senatorul PNL.

Daniel Fenechiu a menţionat şi ce alegeri pot fi comasate.

“Dacă facem o analiză foarte simplă, constatăm aşa: cu europarlamentarele nu putem comasa absolut nimic, datorită faptului că mandatele primarilor sunt valabile până în luna septembrie, datorită faptului că mandatele parlamentarilor sunt valabile până pe 20 decembrie, la fel al preşedintelui României.

Motiv pentru care europarlamentarele vor avea loc, aşa cum s-a stabilit, în luna iunie, singure, iar în ceea ce priveşte prezidenţialele, turul întâi al prezidenţialelor sau turul doi al prezidenţialelor pot fi comasate.

Citește și: Povestea meșterului din Munții Apuseni care „îmblânzește” fierul. A primit titlul de Tezaur Uman Viu

Turul întâi ar putea fi comasat, dacă există voinţă politică, cu alegerile locale. Dacă nu, există varianta comasării turului doi al prezidenţialelor cu alegerile parlamentare”, a conchis senatorul.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut