vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePolițiștii de imigrări din Alba au depistat 10 străini care munceau în...

Polițiștii de imigrări din Alba au depistat 10 străini care munceau în situații ilegale. Activitatea de combatere a muncii nedeclarate continuă

Date:

Știri relevante

spot_img

Polițiștii de imigrări din Alba au depistat 10 străini care munceau în situații ilegale. Activitatea de combatere a muncii nedeclarate continuă.

960 de permise de ședere pentru diferite scopuri și 1.203 avize de angajare în muncă au fost emise de polițiștii de imigrări din Alba, în primul semestru al acestui an. 10 străini au fost depistați în situații ilegale, dar și amenzi în valoare de 8.000 de lei au fost aplicate de polițiștii de imigrări.

Polițiștii de imigrări din Alba au depistat 10 străini care munceau în situații ilegale. Activitatea de combatere a muncii nedeclarate continuă

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a polițiștilor de imigrări din Alba, în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a acestui an, poliţiştii de imigrări au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 2.989 de persoane, dintre care 2.253 de străini din state terțe și 736 din state al Uniunii Europene.

Cei mai mulți provin din Nepal – 559, Sri Lanka – 323, Moldova – 312, Bangladesh – 222, India – 190 și Turcia – 106, dar și 736 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: angajarea în muncă și studii.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 960 de permise de ședere, dintre care 950 pentru ședere temporară și 10 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 78 de certificate de înregistrare și 23 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În perioada analizată au fost înregistrate 1.405 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.203 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, iar 202 cereri au fost respinse.

De asemenea, au fost înregistrate 10 invitații pentru cetățenii din state terțe și 4 cereri privind reîntregirea familiei cu cetățeni din state terțe, fiind avizate toate.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 49 de activități specifice de control, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 10 străini. Dintre aceștia, 6 erau din Sri Lanka și 4 din Bangladesh.

Au fost emise 13 decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 sau 30 de zile de pe teritoriul României, dintre care, pentru ședere ilegală – 10, refuzarea prelungirii dreptului de ședere – 1,  ca urmare a anulării dreptului de ședere/revocare viză de intrare – 2.

Ca urmare a emiterii deciziilor de returnare, față de 11 cetățeni străini, a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, și a prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut