luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePolițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de...

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Ce teme au abordat cu elevii

Date:

Știri relevante

spot_img

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. În săptămâna care se încheie, peste 600 de elevi din județ au luat parte la activități infirmativ-preventive.

În perioada 15 – 19 aprilie 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au desfășurat activități informativ – preventive în 12 unități de învățământ din județ.

Polițiștii din Alba au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ

La acestea au luat parte 620 de elevi și preșcolari precum și 40 de cadre didactice din Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala Gimnazială ”Ion Raica” Răchita, Școala Gimnazială Ponor, Școala Gimnazială Râmeț, Școala Gimnazială Săsciori, Școala Gimnazială ”David Prodan” Săliștea, Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia.

Temele abordate cu elevii din licee și școlile gimnaziale au fost legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Citește și: O mașină a luat foc pe Autostrada A10, pe sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive precum și de traficul de persoane, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr 12 din Alba Iulia au învățat, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Rutier și a celor din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii și cum este bine să se comporte în locurile de agrement.

Siguranța în unitățile de învățământ rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba.  

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut