sâmbătă, iunie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePolițiștii din Alba au dat amenzi de peste 150.000 lei în perioada...

Polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 150.000 lei în perioada 1 Mai și Paște. Au fost constatate zeci de infracțiuni

Date:

Știri relevante

spot_img

Polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 150.000 lei în perioada 1 Mai și Paște. Au fost constatate zeci de infracțiuni.

În perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, peste 180 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 150.000 lei în perioada 1 Mai și Paște

Aceștia au utilizat, în medie, 90 de autospeciale, din care 13 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște, atât ziua de 1 Mai cât și Sărbătorile Pascale.  

Nu au fost înregistrate fapte de mare violență și nici de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar manifestările publice organizate, pentru durata întregii perioade, s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.

Structurile de poliție au intervenit la 241 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

În cele 7 zile, au fost constatate 76 de infracțiuni, din care 14 în flagrant delict și au fost sancționate 606 abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 151.435 lei. Față de 3 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Citește și: Jandarmii din Alba, solicitați de 1 Mai și sărbătorile Pascale. Au verificat transporturi de lemne, au dat amenzi și au intervenit în localitățile unde s-au semnalat urși

Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția consumului de alcool ori substanțe psihotrope, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 24 de  permise de conducere, 10 dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului și au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță și îi asigurăm de faptul că misiunile polițiștilor, pentru protejarea societății, vor continua.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut