miercuri, octombrie 4, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăIstoriePovestea băiatului din Alba care a rămas fără grai după o întâlnire...

Povestea băiatului din Alba care a rămas fără grai după o întâlnire cu un urs: S-a trezit în fața unei peșteri, lângă animal

Date:

Știri relevante

spot_img

Un băiat din Cugir a dat nas în nas cu un urs. De frică, băiatul și-a pierdut graiul și și-a revenit abia a doua zi, în fața unei peșteri. S-a trezit lângă animal.

Incidentul s-a petrecut în pădurea de lângă Cugir (Alba), când trei băieți au ieșit la cules de zmeură. În timp ce culegea zmeură, unul dintre copii a dat nas în nas cu un urs aflat în tufiș.

Povestea băiatului din Alba care a rămas fără grai după o întâlnire cu un urs, în 1930

Îngrozit, băiatul nu a mai putut nici striga după ajutor și a leșinat. S-a trezit noaptea în fața unei deschizături de peșteră, lângă ursul care sforăia, moment în care a luat-o la fugă spre casă. A scăpat doar cu niște zgârieturi.

Citește și: Urșii, din nou la „drumul mare”. Un animal a fost văzut „plimbându-se” prin comuna Jidvei

„Trei băețani au eșit în pădurea com. Cugir, la cules de zmeură. Unul dintre ei, de 15 ani, ucenic la măestrul R. Heffner, s’a văzut deodată în tufișul zmeuriușului în fața unui urs care încă culegea zmeură.

Băiatul de spaimă abia a mai putut striga ceva ortacilor lui cari au fugit, și de groază a căzut în nesimțire – leșin – din care s’a trezit abia noaptea târziu, lângă urs, care dormea horcăind ca un om; în fața unei deschizuturi de peșteră, unde a fost adus de urs.

Citește și: Un pui de urs s-a prins într-un gard. Misiunea a fost riscantă pentru că ursoaica era în apropiere

Atunci a rupt-o la fugă spre casă, unde a ajuns cuprins de spaimă încât, abia vorbește și azi. Pe corpul lui se văd urmele de ghiare ale ursului – la piept și ceafă – cum l’a îmbrățișat și dus. Ursului nu i-au mai dat de urmă vânătorii”, scria un ziar din Alba în urmă cu peste 90 de ani.

Povestea cu ursul de la Cugir, relatată de un ziar local – Foto: Arhivele Naționale Alba
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut